Nuostabios! Purios, minkštos, kvapnios, mažytės pačios skaniausios.
Jei vadovausitės receptu tiksliai, be jokių išvedžiojimų, viskas turėtų gautis puikiai :)
Reikės:
400 g. riebios ar pusriebės varškės
3 didelių ar 4 mažu kiaušinių
7-8 v. šaukštai miltų
Žiupsnelis vanilinio cukraus
4 v.š. cukraus
3 v.š. degtinės
1 a.š. sodos (nugesinti su actu)
3 didelių ar 4 mažu kiaušinių
7-8 v. šaukštai miltų
Žiupsnelis vanilinio cukraus
4 v.š. cukraus
3 v.š. degtinės
1 a.š. sodos (nugesinti su actu)
Aliejaus virimui
Cukraus pudros apibarstymui
Išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti vanilinį cukrų, varškę, miltus, nugesintą
sodą, supiltį degtinę ir išminkyti tešlą.
Sodos nugesnimas vyksta taip: į valgomą šaukštą sudėti 1 a.š. sodos, užpilti trupučiu acto ir leisti išputoti ir supilti į masę.
Miltų nereikia daugiau, 7-8 kupini valgomi šaukštai pakankamai, tešla ir turi būti kimbanti
prie rankų, kitaip spurgos bus kietos ir ne tokios skanios.
Į puodą pilti pakankamai aliejaus, jį gerai įkaitinti. Formuoti mažas spurgytes ir dėti į verdantį aliejų. Kad nekibtų tešla prie rankų, pasivilgyti su aliejum, tada formuosis labai lengvai.
Nereiktų daryti spurgyčių didelių, nes vidus gali būti žalias.Kepti pastoviai apvartant kol gražiai paruduos.
Iškepusias išimti ant virtuvinio rankšluosčio, leisti nuvarvėti aliejui, šiek tiek atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Leisti atvėsti pilnai ir skanauti. Laikyti sandariam inde, bet garantuoju, ilgai neišsilaikys, mažos ir didelės rankutės tiesias pačios :)) Skanaus ♥
Gražaus ir šilto pavasario visiems ♥
kokios nuostabios spurgytes!!! ir nuotraukos labai grazios siltos tikros pavasariskos.
AtsakytiPanaikintibandysim pagal sita recepta kepti, nes dazniausiai gaunasi kietos ir neskanios
Ačiū . bandykit, tikrai gausis, minkštutės jos, svarbu neperdėti miltų.
Panaikinti