2010 m. vasario 2 d., antradienis

Vakaras su kava arba šokolado diena

Nežinau kas šiandien yra, nežmoniškai traukia prie šokolado... Na, tiksliau žinau, kas yra, bet čia garsiai nerašysi gi... Sėdėjau sėdėjau ir sugalvojau pasidaryti kavos. Žinoma, skaniosios Machiato iš Etiopijos skonio niekas nepakeis, ir namie, deja tokios nepasidarysiu, bet susiradau savo seną gerą puoduką, ir pirmyn.
Taigi, va kas man gavos

Šokolado du gabaliukai tik dėl vaizdo, susitvardžiau, suėjo tik vienas. O kavą dariau labai paprastai, tik vienas dalykas, ko reikia, tai pieno plaktuvo.Užsivirinau vandenį, įdėjau tirpios kavos (su tirščiais tingėjau žaisti), pašildžiau pieną mikrobanginėj (pienas turi būti riebus, kitaip sunkiai plaksis, geriausiai, aišku grietinėlė, bet čia jau per didelė bomba...) taigi, pašildžiau mažiau nei minutę, nes ponas pienas megėjas išbėgti, tada pyliau į savo stebuklingą juodą puoduką, paspaudžiau mygtuką, kuris nelabai norisi spaustis, paplakiau, supyliau palengva ant kavos.. ir viskas... Neturėjau kakavos, paprastai dar kokį meną padarau ant viršaus.. Dieviškas karšto pieno putos skonis... ir jis palengva leidžiasi žemyn į kavą, ką galima matyti foto. Žinoma, puta pasilieka, jei suplakta gerai.

Va mano mylimas puodelis - apdaužytas, apkeliavęs tūkstančius kilometrų :D jau pradėjęs skilti, bet vis dar atliekantis savo darbą.. Pirkau aš jį būdama UK, už 50 pensų :D Buvo išpardavimas, kainavo prieš tai gal 4 ar 5 poundai, laukiau laukiau ir sulaukiau paskutinės kainos, ai galvoju, pabandysiu, neveiks ilgai neveiks, ne daug prarasiu. Ir ką, sėkmingai jis veikia jau beveik 5 metus.. Žinoma, dabar nebenaudojamas kasdien, bet pirmus du metus bent jau kas antrą dieną jis man veikė. Prisimenu atvejį, kai antrą kartą važiavau dirbti į UK, nusivežiau kartu, nes galvoju jei nerasiu pirkt (ir žinoma, tokio neradau..), gyvenau šeimoj. Šeimininkė pamačius mano, užsimanė pati turėt savo, nors naudojos ir mano.. Nuvažiavo į prabangią parduotuvę, parsivežė elektrinį, mokėjo 49.99 pound (su nuolaida!) kaip dabar prisimenu, pati dėžutę su kaina dėjau į sandėliuką.. Stilingas, su vardu ant viršaus. NA taip, gi priklauso, plastmasinio savo virtuvėj nelaikys :D ir ką jūs manot, paveikė jis jai lygiai tris savaites. Gi padarė labai "protingą" žingsnį ir pamerkė visą į vandenį, ir tą dalį, kur jungias į elektrą, na ir kažkas ten atsitiko, kad jis po to neveikė. Nuvežė atgal į parduotuvę, žinoma, niekas jiems nepakeitė, nes tai jau ne gamintojo kaltė. Tik gavo 10 poundų nuolaidą naujam :D Žinoma, ji grįžus manęs klausė, kur aš pirkau savo :D
O šiaip, tinka ir tie rankiniai, kaip šalia gulintis, ikėjinis , nepamenu gal 3 eur kainavo, Tik kad baterija pasibaigus, tai nenorėjau dėt naujos, plakiau su savo puodeliu :)
Tiek šokoladinių žinių :)

2 komentarai:

  1. mmm..norėjau paklausti..ar čia šitas,mažas,plonas plaktuvėlis išgauna tookią putą??

    AtsakytiPanaikinti
  2. ojei sorry nemaciau kad cia klausei, bet dabar jau parasiau forume...

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...