2010 m. vasario 2 d., antradienis

Ryžių troškinukas

Greitai pagaminamas, ir be galo skanus! (bent jau mums)
Reikės:
Apie 500 g. jautienos
1 svogūno
2 morkų
Stiklinės rudujų ryžių (galima ir paprastus aišku)
Trijų v.š. šaldytų žirnelių
1 v.š. aštraus pomidorų padažo
2 v.š. pomidorų tyrės
Truputis buljono
Druskos, pipirų, kt. džiovintų prieskonių
Ryžius laikiau pamerktus apie 2 va. prieš verdant. Tada paviriau apie 10 min. (rudiesiems ryžiams išvirti reikia apie 30min.).
Supjausčiau smulkiai svogūną, sutarkavau morką, ir pakepiau ant keptuvės, kai beveik iškepė, dėjau kečupą ir pomidorų tyrę. Baigus kepti sudėjau į dubenį. Tada toj pačioj keptuvėj, tik išvalytoj, gerai įkaitinau, ir sudėjau smulkiais gabaliukais pjaustytą mėsą. Jokių riebalų. Nejudinant palikau, kol išskyrė sultis, tada pamaišiau, bėriau druskos, pipirų, džiovintų petražolių. Ir dar pakepinau, kol išgaruos vanduo ir mėsa paliko minkšta.
Ėmiau stiklinį indą, ant dugno dėjau ryžius, ant viršaus kepintas morkas, nemaišant, sudėjau mėsą, ant viršaus užbėriau žirnelius.
Buljoną ištirpinau stiklinėję vandens (arba daugiau, reikia kad pilnai apsemtų ryžius) ir pyliau ant mėsos, gerai pajudinant, kad subėgtų iki dugno. Ir į orkaitę dar pusvalandžiui, uždengus dangtį. Viskas išsitroškino, ryžiai suminkštėjo. Prieš dedant į lėkštę pačiam inde šiek tiek pamaišiau, kad morkos ir ryžiai persimaišytų su mėsa.
Skanaus!

p.s. išeina 4-5 porcijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...