2010 m. vasario 2 d., antradienis

Daržovių sriuba

Išsivirti šitą skanią sriubytę reikės:

Jautienos gabaliuko su kaulu (ar kiaulienos)
Stiklinės pupelių užmerktų per naktį
1 svogūno
2 bulvių
2 morkų
2 v.š. ryžių
Grietinėlės
Kelių pipirų ir lauro lapų
Kelių šakučių brokolio
Druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių

Pupeles būtina užsimerkti prieš naktį, nes kitaip reiks virti labai ilgai.
Aš sriubą verdu visada su mėsa, nenaudoju dirbtinių buljonų,nes skonis visgi labai skirias.Ar jautiena, kiauliena, galų gale vištiena, bet natūralus buljonas suteikia daug geresnį skonį.
Taigi, visų pirma nuverdu mėsytę. Sidedu mėsą į puodą ir įpilu šiek tiek druskos, užpilu vandens, ir iki užvirimo, dar paverdu minutę, ir nupilu visą vandenį, nes susidaro putos. Tada vėl pilu per naują vandens, dedu sveikus pipirus, kelis lauro lapus, druskos, džiovintos paprikos,kitų naudojamų prieskonių, perpjaunu svogūną per pusę. Galima dėti smulkiai pjaustytą, tada nereikia išimti paskiau, bet ne visi pas mane mėgsta svogūną sriuboj, tad aš jį išgriebiu. Kai mėsa pilnai išvirus, išgriebiu ją, taip pat svogūną išmetu, lauro lapus. Tada dedu pupeles, paverdu jas vienas apie 15 min, tada dedu likusius produktus - ryžius, bulves, morkas. Kai jau viskas beveik išvirę, dedu brokolius ir pilu grietinėlę ir dar paverdu apie 3 min.
Dažniausiai darau be jos, bet buvo atidaryta, tai reikėjo sunaudot. Sriubai suteikė kreminio skonio :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...