2010 m. vasario 2 d., antradienis

Šokoladiniai sausainiai/Chocolate Chip Cookies

Atsiverčiau šiandien savo stebuklingą šokoladinę knygutę, ir rinkaus, rinkaus, rinkaus .... Apžiūrėjus produktus, ką turiu ir ką galėčiau išsikepti, nusprendžiau išsikepti mažų šokoladinių sausainių. Negana visų šokoladinių dienų, šiandien dar pasireiškė ir dėmesio trūkumo sindromas :D Nežinau, ar toks egzistuoja, bet šiandien jis man egzistavo. Beje, šiandien dar ir maža proga, mano vardadienis... Nesureikšminu, bet tą dieną kažkaip visada prisimenu :)

Taigi, apie šokoladinius sausainius... :)

Išėjo jie tokie >

Taip taip, žinau, apačia šiek tiek per tamsi, bet jie nebuvo sudegę!

O receptas būtų toks:

60 g šokoladinių "lašelių"
110 g nesūdyto sviesto
110 g. kvietinių miltų
55 g. cukraus pudros (naudojau paprastą cukrų)
30 g. custard miltelių (nežinau kaip jie lt būtų... bet aš naudojau vanilinio pudingo miltelius)
1 arbat. šauktelis vanilės esencijos (naudojau vaninilinį cukrų)
Tarkuota apelsino žievelė

Minkštą sviestą, vanilinę esenciją )na aš dėjau vaninlinio cukraus, neturėjau esencijos), ir tarkuotą apelsino žievelę sudėti į dubenį. Persijoti miltus, cukraus pudrą (vėlgi, neturėjau, panaudojau paprastą, bet galėjo būti ir šiek tiek daugiau )ir custard miltelius persijoti į dubenį. Gerai išmaišyti į vientisą masę, ir suberti šokolado gabaliukus.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, formuoti mažus rutuliukus (na ar norimo dydžio), dėtį į skardą, Suploti šakute ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 20 min. arba kol gražiai paruduos.

Iš duotų produktų man išėjo tokio dydžio 18 sausainėlių

Sekančiu kartu daryčiau šiek tiek storesnius, ir daugiau cukraus, nes nebuvo pakankamai saldu,manyčiau, kad esantis cukrus nespėjo gerai ištirpti, bet su saldžia arbata tiko :)

1 komentaras:

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...