2011 m. kovo 20 d., sekmadienis

Pavasarinis karnavalas

2010 metų karnavalo kelios akimirkos čia

Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, mūsų miestą, ir mūsų gatvę, kurioje vyko pagrindinės eitynės, aplankė ir vėl Varkenskoppen karnaval, taip vadinamas "Kiaulių galvų karnavalas".
Suadalyvavom beveik jau į pabaigą, nes galvojau, kad viskas bus kaip ir pernai metais, nebeįdomu, bet pasirodo klydau. Buvo naujų pasirodymų, naujų mašinų. Tad žinosiu, kad kitais metais reikia būt nuo pradžių :)
Saldainius, ledinikus ir panašius saldumynus atidavėm draugų vaikams, buvusiems kartu, bet aš visai patenkinta likau pagavus geele-inę dėžutę kavai, ar arbatai susibert. Bus panaudota. Na ir visokios drėgnos servetėlės pravers :)
Pasisekė, kad buvo geras oras, saulutė kepino, žmonių daug, šiukšlių taip pat.. bet visa laimė šiandien jau gatvės švarios, nes neįtarsi, kad vyko karnavalas..
Tik kažkur iš po rūbų kampelių ar kišenių, batų ar plaukų vis dar krentantys apvalūs popieriniai rutuliukai tą primena..
Kelios užfiksuotos akimirkos iš 2011 metų karnavalo:



















9 komentarai:

  1. super! Labai grazi svente! pas mus dar truksta tokiu kostiumu ir paradu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha,vis šis tas įdomesnio.
    Labai noriu kitais metais nuvažiuot į vieną miestą Belgijoj, kur ir tas pats karnavalas vyksta, bet jį vos ne prilygina Rio de žaneiro karnavalui.. Bent jau taip sako, kad dyydelis, įspūdingas, tai būt įdomu pažiūrėt.
    Na,gal pavyks.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nostalgija pajutau tokioms šventėms, fantastika.Šiaip faina ta Belgija, gražu pas jus:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nostalgija... kuriai šaliai? :) kur gyvenus esi?
    O kad Belgija graži,tai pritariu, man ir patinka :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mažas vaikas dar buvau pamenu, kai su tėvais buvom kažkokiam tokiam panašiam karnavale, didžiulės mašinos važiavo, žmonės keistai apsirengę, net nepamenu gerai, todėl sakau nostalgija vaikystės prisiminimams:)
    Kokia įdomi architektūra pas jus, namai, tiesiog kaip pasakoje atrodo, įspūdingi vaizdai nuo tiltų, kai žiūri į apačią, sostinė graži.O tu jau ten ir apsistojai visiems laikams:)?Gal Briuselyje ir gyveni?
    O gyvenus daug kur po biškiuką:)po mėn., du, jei čia galima gyvenimu vadinti:)rusijos gilumoje-Čeliabinske, Ufoje, Magnitogorske, Ispanijoje,Prancūzijoje,Olandijoje, Vokietijoje Vengrijoje, Slovėnijoje, Slovakijoje ir dar daug kur:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aa, galvojau, kad kažkur dabar gyvenai, kai karnavalai tokie būdavo..
    Čis tai vyksta kasmet, kiekvienam mieste skirtingom dienom pravažiuoja, ir šiukšlių palieka :))
    Jo, architektūra čia žymiai skirias, ypač tokių savivaldybių pastatai tai ypač gražūs, kaip meno kūriniai.
    O aš tai gyvenu ~13 km nuo Briuselio, netoli... Apsistojau,na tikiuos, kad su visam, nereiks keltis jau niekur. Beveik trys metai dabar kaip pastoviai gyvenu,5ki, kai pirmą kart atvykau ir karts nuo karto važinėjau. Jau kaip ir įsivažiavau į gyvenimą :)
    o tu nemažai kur gyvenus,fainai,skirtinga patirtis..

    AtsakytiPanaikinti
  7. O, tai tau smagu, netoli sostinės, yra kas veikti:)O kaip žmonės Belgijoj,draugiški šiaip?Aš tik probėgmiais čia buvusi, tai neturėjau progos pažinti geriau, bet turbūt daug tokių piktų, pavydžių ir savanaudžių, kaip Lietuvoje, nėra nei vienoje valstybėje:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nu jo, dėl veiklos negaliu skųstis, tik reikia noro :) dar daug vietų nematytų, bet taip vis dažniausiai būna, kad jei ką planuoji, tai toliau, o aplink kas daros nematai...
    ir dar kas man patinka, kad Belg. kaip ir vidury pačiam, ta prasme sussiekimas su kitom valstybėm aplinkinėm lengvas, Olandija, Vokietija, Prancūzija, kelios val. mašina ir vietoj. UK eurostaru per 2 val pasiekiama...
    Kas dėl žmonių, matai daug skirtingų emigrantų gyvena, tai sunku pasakyt,su pačiais tikraisiais belgais ne tiek ir bendrauju, nors sako "ramus kaip belgas", gal kiek ir patvirtint galiu šitą posakį - niekur neskuba, dažnai vėluoja, dažnai pakeiki visas biurokratines įstaigas, bet daugiau susimąstai, kad daug kas lanksčiau, nei kad LT pvz., daugiau privalumų vis atrandi, tai paburbi, ir praeina, bet dabar jau ir aš pati man atrodo su tuo susigyvenau. Bet šiaip skirtumas akivaizdus, ir į teigiamą pusę (lyginant su lt). Mandagesni, paslaugesni žmonės, tikrai mažiau tų pavydų, piktumo, kitoks požiūris gal į viską, paprastesnis gyvenimas atrodo, nežinau net kas čia įtakoja. visur visko būna aišku, yra ir čia neigiamų dalykų, bet kuo tolyn, tuo daugiau vis atrandu teigiamų, ir kai grįžtu namo iš ties būna sunku persiorientuot jau, ir būt "piktai" kaip sakau.. :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na tai aišku, visur visokių yra, neišimtis ir Belgija, bet gerai, kad prigijo, nes Lietuvai dar toli, kol atsistos ant kojų,o tai visas gyvenimas gali ir praeiti, kol čia susikursi normalesnį gyvenimą:)

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...