2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Jautienos troškinys su bulvėmis



3 porcijoms reikės:


~250 g. jautienos mėsos
2 dideli svogūnai
Prieskonių mėsai (naudojau pipirus, druską bei šiek tiek baziliko)
HP padaažo (tiktų turbūt ir sojos padažas, dėl rudos spalvos)
Truputėlis miltų padažui
Bulvių garnyrui

Jautieną susipjaustyti smulkiais gabaliukais, svogūnus susimulkinti pjaustykle ar peiliu taip pat mažais gabaliukais.
Į gerai įkaitintą didesnę keptuvę su dangčiu dėti mėsą (be aliejaus), jos nejudinant palikti pakepti ant karštos ugnies, kol išsiskirs vanduo, tada pilti šiek tiek aliejaus, dėti svogūnus bei prieskonius, viską permaišyti ir pakepinti, kol svogūnai suminkštės.
Kai svogūnai apkepa, ir mėsa pakeičia spalvą, pilti ~ 1 l vandens, kad viską gerai apsemtų, palaukti kol užvirs, sumažinti ugnį, uždengti dangtį ir palikti troškintis, karts nuo karto pamaišant ir patikrinant, kad netrūktų vandens (troškinau ~45 min.).
Kol mėsa troškinas, galima išsivirti bulves.
Jau beveik prieš pabaigą atidengti dangtį, dėti ~2 v.š. padažo (kartais naudoju ir jautienos granules padažui skirtas), gerai išmaišyti, ir dar berti ~1 a.š. miltų, gerai viską išmaišyti ir dar palikti kelias minutes, kad pakaistų ir sutirštėtų padažas.
Patiekti į lėkštę su virtomis bulvėmis (skaniausiai mums su jomis, nors tiktų ir ryžiai). Ilgai troškinta mėsa su daug vandens patampa labai minkštutė, skani.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...