4 porcijoms reikės:
900 g. pomidorų
~1,2 litro buljono
Druskos ir pipirų
2 nedidelių bulvių
1 raud. svogūno
4-5 v.š. neriebios grietinėlės
Pomidorus įpjauti šiek tiek ir sudėti į dubenį, bei užpilti verdančiu vandeniu.Palaikyti ~1 min, paskiau perplauti šaltu vandeniu ir nulupti skūrelę.
Buljonui: apviriau mėsos kaulą su druska, pipirais, lauro lapais, kai išvirė, į tą patį skystį sudėjau pjaustytus pomidorus bei į kelias dalis perpjautą svogūną, smulkiai pjaustytas bulves (jos nebūtinos, bet kadangi orig. recepte buvo rašoma pakepinti 25 g. sviesto su 25 g. miltų, dėl sriubos tirštumo, to nedariau, tai įdėjau bulves). Viską virti, kol pomidorai geriokai suminkštės ir bulvės bus minkštos. Blenderio pagalba viską sutrinti, pilti grietinėlę ir dar palikti iki užvirimo. Jei sriuba per tiršta, galima įpilti dar kiek virinto vandens. Skanu ant viršaus užbrastyti šv. svogūnų laiškų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą