2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Adanos kebabai

Receptas iš žurnalo "Moters savaitgalio virtuvė" 2005 m. birželio mėn.



4 kebabams reikės:
500 g. jautienos faršo (arba maišyto)
2 nedidelių svogūnų
2 skiltelių česnako
Druskos, šviežiai maltų pipirų
1 a.š. kmynų
2-3 v.š. džiūvesėlių jei naudojamas tik jautienos faršas
1 kiaušinio

Į dubenį sudėti faršą, mušti kiaušinį, paskaninti druska ir pipirais (jei norima aštriau, galima ir dž.paprika),kmynais, berti kelis v.š. džiūvesėlių (kad nebūtų labai sausas faršas), sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus bei spaustą česnaką.
Viską gerai išmaišyti ir minkyti kelias minutes, mėsą vis "pamušant" į indo sieneles.
Ant išmirkytų pagaliukų (mirkiau per naktį) aplipdyti gerai faršą, gerai vis paspaudžiant, kad nenukristų, dėti į skardelę išklotą kepimo popieriumi (aš kepiau orkaitėje, galima ir ant griliaus ar grill keptuvės). Kepti ~35-40 min. 180 C, vis pavartant iš visų pusių, kad gražiai paruduotų, bet per daug neapskrustų, nes mėsa bus sausa.
Mes valgėm su kepintais ryžiais (virti, atšaldyti ryžiai, gerai pakepinti ant sausos keptuvės), su jau minėtomis rukolos salotomis bei trintos fetos+natūralaus jogurto+šaldytų krapiukų mišiniu. Labai patinka toks derinys su salotomis, virtomis ar keptomis bulvėmis, su kai kuriais mėsos patiekalais ir skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...