2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis
Tagliatelle su jautiena
Manęs klausė ar valgom mes "fast food" ... Nu kaip, valgom, va šiandien buvo greitas maistas :D
Bet ne tas visas macdonaldinis, o namie darytas, greitas nes greitai pasigamina, mažiau nei 30 min. nuo pradėjimo iki pateikimo, ar reikia dar greičiau?! :) Nežinau kodėl eina žmonės į visus MCdonaldus ir Burgerius, jei gali namuose pasidaryti daug greičiau ir skaniau!Ir sveikiau!
Kiekius pasireguliuoti pagal valgančiųjų skaičių :)
Reikės:
Tagliatelle makaronų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos
Jautienos mėsos
Pusė raudonos paprikos
Pusė raudonojo svogūno
1 skiltelė česnako
Žiupsnelis kapotoskalendros ar petražolių
Pomidorų tyrės (ne kečupo, bet tyrės. Aš atradau skanią iš Heinz serijos, kol nepasidariau naminio, tai naudojų tą)
Šiek tiek neriebios grietinėlės (7 proc. naudojau)
Makaronus išsivirti vandenyje su druska ir alyvuogių aliejumi pagal pakelio nurodymus.
Kol verda makaronai pilnai spės pasitroškinti mėsa.
Susipjaustyti papriką bei jautieną ilgomis juostelėmis, tokio dydžio kaip ir paprikos juostelės, svogūną žiedais, česnaką išsispausti.
Keptuvę įkaitinti labai gerai su šlakeliu aliejaus, dėti visą mėsą, svogūnus ir česnaką ir pastoviai maišant apkepinti kol mėsa nespės išskirti sulčių. Taip ji išlieka minkšta ir sultinga. Tada sudėti paprikas, kalendrą ar petražoles, dar pakepinti kelias min. kol paprikos suminkštės, pilti pomidorų tyrę bei grietinėlę ir dar minutę kitą viską maišant jau ant mažos ugnies dar patroškinti.
Tuo tarpu makaronai bus išvirę, juos nusikošti ir patiekti į lėkštę. Mėsa išliko minkšta, kvapni. Taip negali gautis kieta jautiena.
Skanaus.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
oi kaip skaniai cia atrodo, nemoku as gaminti jautienos man kieta gaunas tai ir nedarau, bet reiks siuo budu pabandyt gal tikrai pavyks
AtsakytiPanaikintipabandykit, gal pavyks. Na turi pavykti, svarbu labai įkaitinti keptuvę ir greitai vartyti, kad "užsifarširuotų" sultys viduj.
Panaikintimmmmm kaip skanuuuu... traukiu į sąrašus :)
AtsakytiPanaikinti