2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis
Šokoladinis musas su braškėmis (Chocolate mousse)
Receptas iš mano mėgiamos vietinės laidos tik aš nedariau vanilinio padažo, o valgėme su šviežiomis braškėmis.
Šokoladinis musas - tai toks desertas, kuriam man sunku pasakyti ne. Todėl jis nedaromas dažnai, kelis kart per metus, kad galėtume mėgautis iki paskutinio šaukštelio ir vėl laukti palaimingos minutės kada jį gaminsiu!
Gavosi 4 nemažos porcijos
Reikės:
100 g. gero juodo šokolado
3 kiaušinių
~ 30 g. cukraus
~ 180 ml grietinėlės
Šviežių braškių ar kitų uogų patiekimui (nebūtina, bet skanu)
Šokoladą susilaužyti į mažiukus gabaliukus, dėti į dubenį. Puodelyje užsivirti vandenį ir statyti dubenį su šokoladu ant viršaus (neliečiant vandens), ir palengva ištirpdyti šokoladą.
Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakti pamažu pilant cukrų. Masė pasidarys balkšva ir puri.
Supilti ištirpintą šokoladą į trynių masę.
Atskirame švariame ir sausame inde gerai iplakti kiaušinio baltymus. Turi būti standūs, bet neperplakti baltymai. Baltymus atsargiai maišant įmaišyti į šokolado masę, mentelės pagalba viską permaišyti, kad susijungtų į vientisą masę.
Grietinėlę išplakti, bet ne iki standumo, taip maždaug "pusiaukėleje", supilti į šokolado ir baltymų masę ir dar viską atsargiai permaišyti.
Supilti musą į indą ir dėti į šaldytuvą bent 3-4 valandom, kad sustingtų.
Man patinka gerokai pašalęs musas, todėl dėjau keliom valandom į šaldiklį ir paskiau į šaldytuvą.
Išėmus patiekti į taures ar indelius, ir papjaustyti braškių ant viršaus.
Musas nesigavo labai standus, kai atšilo.
Skanaus ♥
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
skanu, bet bet pavasarį negaliu sau leisti tokios prabangos... dėl ir taip priaugusio svorio, tokius skanumynus valgau žiemą, o pavasarį atsikratau tos nuodėmės pasekmių
AtsakytiPanaikinti