2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Jautienos guliašas su bulvėmis

Receptas iš šios superinės knygos. 512 spalvotų puslapių, aiškiai aprašyta, gražios nuotraukos, įvariausi patiekalai, labai džiaugiuos šia knyga.
Sriubų ir tokių skystų troškinių neišeina gražiai ir skaniai nupaveiksluoti... kad būtų įmanoma perteiktį puikų skonį ir super jautienos minkštumą!!!


Dėjau viską, išskyrus grybus, bet juos paminėsiu recepte. Gavosi tikrai daug, valgėmė dvi dienas ir dar užšaldžiau dalį skysčio sekančiam kartui bus kaip pagrindas kokiam mėsiškam patiekalui.

Reikės:

2 v.š. aliejaus
1 didelis svogūnas (naudojau 2 raudonus)
2 skiltelės česnako
650 g. jautienos mėsos
2 v.š. paprikos
400 g. pomidorų skardinėje
2 v.š. pomidorų pastos
1 didelė raudona paprika
175 g. grybų
600 ml. - 1 l. jautienos sultinio
500 g. bulvių
1 v.š. krakmolo
Druskos bei pipirų
Grietinės ar natūr. jogurto pateikimui

Ketaus puode įkaitinti aliejų, ir pakepinti žiedais pjaustytą svogūną bei išspaustą česnaką 3-4 minutes. Mėsą susipjaustyti nedideliais kvadratėliais, berti į puodą ir pastoviai maišant apkepinti 3 minutes ant karščiausios ugnies. Sudėti pjaustytą riekelėmis papriką, grybus, jei dedama, pomidorus bei pomidorų pastą, bei paprikos miltelius. Išmaiyšti ir maišant dar pakepti apie 2-3 minutes.
Pasiruošti jautienos buljoną ir supilti į puodą, leisti užvirti. Kai užvirs, sumažinti ugnį, uždengti dangtį ir troškinti minimum 1,5 valandos. (Aš dėjau į orkaitę 180 laipsnių).  Kuo ilgiau troškinsis, tuo mėsa bus minkštesnė.
Bulves nusilupti ir susipjaustyti nemažais gabalais, arba naudoti mažas bulvytes, jas gerai nuplauti, ir dėti su lupena.  Sudėti bulves į puodą, uždengti ir dar pavirti 20-30 min, kol bulvės bus minkštos.
Prieš pabaigą sumaišyti krakmolą su trupučiu vadens, ir įmaišyti į troškinį ir dar patroškinti porą minučių ir tada paskaninti druska bei pipirais.
Patiekti į lėkštę su šaukštu jogurto ar grietinės.
Turbūt nereikia ir sakyti, kad pirštus galima nusilaižyti :) :)

p.s. jei nesinori bulvių, labai puikiai tinka kokį prancūzišką  batoną ar duonelę pamirkyti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...