Aš kepiau 6 bandeles, ir joms reikės:
238 g. kvietinių miltų
13 g. krakmolo
17 g. cukraus
13 g. pieno miltelių
135 ml. pieno
10 g. šviežių mielių
20 ml. kiaušinio (ėmiau 1 mažą kiaušinį, jį lengvai išplakiau. Atmatavau ~20 ml. kiaušinio)
18 g. minkšto sviesto5 g. druskos
Aptepimui: likusio kiaušinio plakinio, pieno šlakelio ir sezamo sėklų, aš dar bėriau juodgrūdės
Miltus, krakmolą, cukrų bei pieno miltelius suberti į indą.
Kiaušinį
išplakti su pienu, įberti mieles ir maišyti kol šios ištirpsta.
Tada gautą skystą masę pilti į sausus produktus ir pradėti minkyti tešlą kol viskas gražiai susijungs. (Aš dariau rankomis, aguonėlė darė kombainu, pas ją laikas surašytas kiek minkyti kombainu). Po maždaug 5 min. minkymo suberti druską bei sudėti labai minkštą sviestą. Tešlą būtina minkyti bent 10 min. Jei jėgos leidžia ir ilgiau :D
Tešla susiminkė gerai, buvo minkšta. Suminkytą tešlą dėti į švarų indą, uždengti maistine plevele, tada švariu rankšluosčiu ir padėti kilti šiltai ~ 1,5 valandos.
Plevelę dedu dėl to, kad kai tešla kyla, kad ji neprikibtų prie rankšluosčio.
Po 1,5 val. pasišildymo ant saulutės tešla pakilo bent 3 kartus, buvo puri ir korėta. Ir kaip kvepėjo mielėmis!
Pakilusią tešlą išsiversti ant gerai miltuoto
stalo ir pasidalinti į 6 lygias dalis. Uždengti dar ir palikti ~10 min
"pailsėti". Tada gabaliukus suformuoti į rutuliukus, kuriuos šiek tiek
paspausti reikia ir padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Uždengti ir leisti vėl kilti ~30-45 minutes.
Gražiai pakilusias bandeles aptepi likusio kiaušinio ir pieno plakiniu (tiesiog į išplaktą kiaušinį pilti šaukštą ar du pieno). Apibarstyti sezamo sėklomis, aš dar pabėriau ir juodgrūdės, man ji gražiai atrodo.
Įsijungti orkaitę ir gerai įkaitinti. Kol orkaitė kaista bandelės dar palieka pastovėti ramiai.
Į orkaitės dugną įdėti tuščią skardą.
Kai orkaitė bus įkaitus, prieš dedant bandeles į tą tuščią skardą įpilti puodelį verdančio vandens. Sudėti bandeles ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
Būtinai stebėkite pagal savo orkaitę, jei norite šviesesnių bandelių , kad neperkeptų. Man patinka kiek rudesnės.
Skarda su vandeniu reikalinga tam, kad kepant vanduo garuotų ir leistų susidaryti traškiam bandelių paviršiui. O gal dar ir įtakos turi pačiai bandelei :) nežinau :)
Iškepusias bandeles dėti ant grotelių ir leisti atvėsti prieš darant ha,burgerius :)
Vidus bandelių minkštas ir purus, su traškia plutele, patiko labai! Antrą dieną jos buvo minkštos, tik paviršius jau ir suminkštėjo, bet skonis nuo to nelabai nukentėjo.O čia pabaigai :)) nu žiūrėjo ji į mane ir juokės savo didelėm lūpom xixixi
Beje, nežinau kodėl?? bet mano kai kurios bandelės persprogo, kai tuo tarpu originaliam jos idealiai lygios. Kas tai įtakojo nežinau.... man nemaišė, bet.. :)
Hamburgeriai bus sekančiam įraše!
Puikus Tavo jumoro jausmas! Ta besišypsanti bandelė taip prajuokino, kad nutariau parašyti komentarą :D
AtsakytiPanaikintiBandelės labai gražios, jau ir pas Aguonėlę jas nužiūrėjau, tik bijau kepti, o jei kas nesigaus, sunku ta mieline tešla :)
Daiva (Virtuvės kertelės)
:) nu man ji taip tikrai primininė šypseną :)
AtsakytiPanaikintigausis gausis, kaip gali nesigauti, nesunku ;)
bandyk, skanios jos. tik man labiau patiko pirmą dieną, na kaip ir visada su mieline tešla, pirmą skaniausiai.