2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis
Kukurūzų miltų blyneliai
Receptas iš Daivos virtuvės kertelių.Iš šio kiekio gaunasi 13 nedidelių blynelių. Iš pradžių galvojau kad nesigaus nei 5 sudėjus visus produktus, bet viskas pavyko puikiai. Blyneliai tokie purūs, neriebūs, kukurūzų miltų grūdeliai skaniai kramtosi.
Siūlau pabandyti. Valgėme su šaldytomis braškėmis, bet tinka, žinoma, su bet kuo - grietine, uogiene, sirupu ar jogurtu.
Reikės:
50 g. kukurūzų miltų
50 g. kvietinių miltų
40 g. kukurūzų krakmolo
100 ml. kefyro arba natūralaus jogurto
1 a.š. cukraus
Žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
Truputį mažiau nei 1/2 a.š. sodos
Į dubenį suberti miltus, krakmolą, pilti kefyrą, lengvai paplaktą kiaušinį, cukrų ir druską ir viską gerai išplakti šluotele ir palikti pastovėti ~30 min.
Suberti į tešlą sodą (gesinti jos nereikia) gerai išmaišyti.
Tešla gaunasi tiršta kaip grietinė. Aliejaus į keptuvę pilti labai nedaug ir ant mažos ugnies kepti kol iškeps.
Šalti taip pat skanūs. Jie tokie atrodo sausi, kad buvo kepti visai be riebalų.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Kokie gražūs ir purūs blyneliai! Džiaugiuosi, kad patiko :) Labai gražios nuotraukos!!!
AtsakytiPanaikintiDaiva (Virtuvės kertelės)
Patiko tikrai, kepsiu dar kada.
AtsakytiPanaikintibeje, kaip čia tau neleidžia pasijungt..