2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis
Migdolinis pyragas
Purus purus, puikus, labai riešutinis, bet mėgstantiems migdolus, rekomenduoju! Gavosi toks aukštas, purus didelis pyragas.
Receptas iš čia, dėkinga Helenai ;)
Puodelis 200 ml
Reikės:
250 g. migdolų riešutų
5 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 apelsino ir 1 citrinos žievelės
Cukraus pudros pabarstymui
Migdolų nelupau. Migdolus sumalti kombaine iki beveik miltų. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, trynius suplakti su cukrumi, suberti nutarkuotas žieveles, migdolus, ir viską gerai išmaišyti. Aš dar išspaudžiau šiek tiek citrinos sulčių.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į riešutinę masę.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi arba patepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Supilti tešlą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 45 min.
Atvėsintą apibarstyti cukraus pudra.
p.s. čia miltų tikrai nereikia, nepamiršau.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą