Receptas čia, su pakeitimais pagal mano skonį
Reikės:
150 g. miltų
130 g. nesūdyti sviesto
100 g. rudojo cukraus *
50 g. avižinių dribsnių
žiupsnelis druskos
1 v.š. kokosų drožlių (pridėjau nuo savęs)
mėlynųjų slyvų
žiupsnelio cinamono
jei norima, dar papildomai cukraus
ledų pateikimui
*dėjau 70g. man pakako ir dar per saldu buvo, bet kadangi slyvos rūgščios, susimaišė
Į dubenį sudėti miltus, druską ir gerai atšaldytą pjaustytą sviestą. Pradėti viską minkyti pirštais kol pasidarys smulkūs trupiniai. Tada berti cukrų, kokosus, ir avižinius dribsnius ir viską pertrinti pirštais.
Slyvas persipjauti per pusę, užberti cinamonu ir jei norisi saldžiau, dar trupučiu cukraus, permaišyti.
Į pasiruoštus indelius (ar vieną didesnį indą) dėti slyvas ir užberti pasiruoštu trupinių mišiniu.
Kepti ~ 30-35 min. (aš truputį perkepinau dėl to tokie tamsūs, gavos traškūs, kitaip manau, būtų minktštesnis viršus).
Patiekti šiek tiek atvėsusį su ledais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą