Trūksta čia man spalvų, bet naudojauką turėjau šaldytuve. Paprikos raudonos čia labai tiktų.. Kitam kartui..
Greitas, mūsų skoniams tinkantis patiekalas.
Reikės:
5-6 vyšninių pomidorų
Nedidelės saujelės šaldytų šparaginių pupelių
Dvi didelės saujos šv. špinatų.
2 v.š. pomidorų pastos
2 skiltelės česnako
1 svogūnas
Truputis sojos padažo
Alyvuogių aliejaus kepimui
Ryžių patiekimui
Išsivirti ryžius kol mėsa keps. Viskas užtruks labai neilgai, todėl ryžius reiktų virti iš anksto.
Mėsą susipjausti poilgėmis juostelėmis. Didelę gilią keptuvę gerai įkaitinti su alyvuogių aliejumi, sudėti pjaustytą svogūną bei išspaustą česnaką ir viską pakepinti kol svogūnas suminkštės. Sudėti šaldytas šparagines pupeles, pakepinti kol jos pradės minkštėti. Pilti šiek tiek sojos padažo.
Tada suberti mėsą, vyšninius pomidorus, paprieskoniuoti druska bei pipirais, ir ant karštos ugnies pastoviai maišant pakepinti mėsą kelias minutes. Neperkepti, nes kitaip išsausės. Kai mėsa jau minkšta,dėti pora valgomų šaukštų pomidorų pastos (ne padažo), permaišyti kelis kartus ir suberti špinatus, dar ~ 30-40 sek. maišant pakepti kol špinatai sukris.
Tiekti ant išvirtų ryžių (dar taip pat tinka kiniški makaronai)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą