Reikės:
1 didelio kiaušinio
100 g. smulkaus cukraus*
100 g. lazdyno riešutų
40 g. džiovintų abrikosų
40 g. saulėgrąžų
1 stiklinės kvietinių miltų + rankom bei stalui pabarstyti
1/2 a. š. kepimo miltelių
1 a.š. speculoos prieskonių ( tai mišinys iš cinamono, imbiero, kardamono, baltojo pipiro ir muškato - tinka meduoliams, sausainiams, kvepia Kalėdom :) :) )
*vėlgi, mažinau kiekį, dėjau 60 g. ir rudojo cukraus, dėl to mano biscočiai gavosi tamsūs. Cukraus netrūksta visai, gal dėl to, kad nemėgstu labai saldžių kepinių :)
Kiaušinį išplakti su cukrumi iki purumo. Į išplaktą kiaušinį sudėti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais, lopetėle gerai viską išmaišyti, suberti riešutus, saulėgrąžus ir smulkiai supjaustytus abrikosus vėl viską permaišyti.
Stalą pamiltuoti, išversti tešlą ant stalo, miltuotomis rankomis, nes tešla gaunasi lipni, suformuoti pailgą, apie 20-22 cm. kepaliuką, įdėti į kepimo skardą pabarstytą miltais bei dėti į įkaitintą iki 175 laipsnių C orkaitę apie 20-25 min. kol kepaliukas sutvirtės bei paviršius šiek tiek paruduos. Išimti, ir leisti šiek tiek atvėsinti.
Kai šiek tiek atvės ilgu peiliu skirtu duonai pjaustyti (su dantukais) supjaustyti apie 1 cm. storio griežinėliais bei sudėti atgal į skardą.
Orkaitę sumažinti iki 160 °C ir kepti ~7 min. ištraukti biscotti iš orkaitės, apversti ant kitos pusės bei vėl kepti ~ 7 min.
Iš šios normos man gavosi 17 trapių sausainėlių.
Laikyti sandarioje dėžutėje kol susivalgys :) :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą