Receptą nusižiūrėjau iš mano mylimos knygos bet šiek tiek pakoregavau pagal save
Labai paprastas, negalvojau kad gausis skani sriuba, bet visai patiko.
Reikės:
~500 g. gerai prinokusių pomidorų
1 skiltelės česnako
1/2 raudonojo svogūno
1/2 apelsino žievelės
Druskos, pipirų
2 lauro lapų
Šakutės čiobrelio
2 v.š. pomidorų pastos (nebūtina, bet dėjau sustiprinti skonį)
~ 50 ml neriebios grietinėlės
Šlakelis alyvuogių aliejaus
~ 700 ml sultinio
Puodą, kuriame virs sriuba įkaitinti su alyvuogių aliejumi, suberti smulkiai pjaustytą svogūną, išspaustą česnaką ir viską maišant šiek tiek pakepinti, sudėti supjaustytus pomidorus.
Lauro lapus, čiobrelį ir apelsino žievelę surišti į ryšulėlį.
Supilti sultinį, sudėti ryšulėlį su prieskoniais ir viską virti ant nedidelės ugnies ~ 20-25 min.
Ištraukti ryšulėlį, supilti grietinėlę, pomidorų pastą (ne kečupą!) dar leisti užvirti ir viską sublenderiuoti.
Mes valgėme su focaccia duona.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą