Receptas iš aguonėlės
Focaccia kepiau pirmą kartą, tai neegaliu palyginti su kitais receptais, bet gavosi skani, mums patiko. Tik man atrodo, kad man neiškilo tiek, kiek turėjo, ir labai sunkiai minkės. o gal skardelė per didelė buvo, na bet susivalgė su sriuba ir viena skani.
Reikės:
250 g. miltų
250 ml. vandens
50 g. bulvių košės miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. cukraus
10 g. šviežių mielių
alyvuogių aliejaus bei rupios druskos
*dar bėriau šiek tiek provanso žolelių ir džiovintos aštrios paprikos
Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus aliejų ir rupią druską) dėti į kombainą arba rankomis užminkyti kietą tešlą (aš minkiau rankomis, ji gan kimbanti, ir sunkiai minkės, bet šiaip ne taip užminkiau :D ).
Indą uždengti
ir dėti 3 valandoms į šaldytuvą kilti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C.
Pakilusią
tešlą aliejuotomis rankomis ištampyti ant aliejumi patepto popieriaus į
stačiakampį. Pirštais įspausti duobelių, apšlakstyti viską alyvuogių
aliejumi bei rupia druska ir kt. prieskoniais jei naudojami ir kepti pirmiausiai 10 min. Tada prisukti orkaitę iki 180 ir pakepti dar ~15-20 min.Atvėsinti ir skanauti :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą