2015 m. vasario 15 d., sekmadienis
Tiršta žirnių sriuba
Reikės:
Mėsytės nuvirimui, kad gautume skanų buljoną, arba buljono kubelio blogiausiu atveju
Puodelio skaldytų žirnių
2 svogūnų
1 nedidelės bulvės
Mažos morkos
Keletos lauro lapelių
Druskos, pipirų, aštriosios paprikos
Keletos šaukštų neriebios grietinėlės/grietinės
Naudojau jautienos kauliukus buljonui, juos nusiviriau kartu su svogūnais ir morka, prieskoniais.
Mėsą išgriebiau iš puodo, ir dalį buljono nusipyliau, sudėjau žirnius ir palikau virti ~ 45 minutes kol žirniai pilnai suminkštėjo.
Praėjus pusei laiko sudėjau smulkiai pjaustytą bulvę, morkos ir svogūnas jau buvo minkšti verdant kartu su mėsyte.
Gerai paprieskoniuoti, kai žirniai jau išvirę viską sutrinti blenderiu, skystumą reguliuoti likusiu buljonu, paskaninti grietine ar grietinėle ir dar truputį pakaitini.
Norintiems, galima paskaninti kepinta šonine.
Patiekiau su šviežiai kepta duonele.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą