2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Lęšių sriuba su kokosų pienu & vištiena


Receptuką radau knygoje "De Soep bijbel" (Sriubos biblijoje).

Šildanti, soti ir sodraus skonio sriuba. Mums labai patiko, lęšius mėgstu bet sriubos pavidalu viriau pirmą kartą, ir tikrai ne paskutinį.

Reikės:

120 g. lęšių (naudojau raudonuosius)
1 vištienos krūtinėlės
1 svogūno
2 šv. pomidorų
1 česnako skiltelės
200 ml. kokosų pieno (ne kremo)
Druskos, pipirų
1 a.š. kumino
1 a.š. kurkumos prieskonių
Kelių lauro lapų
Prieskonių vištienai

Recepte sriuba buvo verdama ant vandens, aš viriau su vištiena taigi ant natūr. buljono.
Vištienos krūtinėlę nusiplauti, dėti į puodą su  keliais lauro lapais, vištienos prieskoniais, paskaninti druska bei pipirais ir išsivirti. Vištienai išvirus, išgriebti.
Susipjaustyti pomidorus, svogūnus, išsispausti česnaką, perskalauti lęšius. Pomidorai ir svogūnai gali būt ir didesniais gabalais, suvirus sriuba bus trinama.
Dėti į puodą visus ingredientus ir prieskonius, leisti užvirti, sumažinti ugnį ir virti apie 30 min. Patikrinti, jei trūksta vandens, pridėti.
Lęšiams išvirus, išgriebti lauro lapus, jei manoma, kad per daug skysčio, šiek tiek nupilti į indą, jį bus galima pridėti paskiau. Sublenderiuoti sriubą, jei per tiršta, pilti likusį skystį. Kam nepatinka nesusitrynę lešių gabaliukai, sriubą galima perkošti, bet mums jie nemaišė. Pilti kokosų pieną ir leisti užvirti ir iš kart išjungti ugnį.
Tiekti į lėkštę, ant viršaus suplėšyti ar supjaustyti smulkiais gabaliukais ir užbarstyti išvirusią vištienos krūtinėlę. Tiršta, skani sriuba, galima patiekti ir su duona, mums jos netrūko :)  

p.s. nemėgstantiems kumino ar kurkumos siūlyčiau visai nedėti, bet galbūt paskaninti malta paprika ar kitais vištienos prieskoniais, suteikti pikantiškumo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...