2015 m. vasario 22 d., sekmadienis
Varškėčiai
Kiekviena šeimininkė turi savo varškėčių receptą pagal kurį kepa ir visada gaunasi.
Aš ne išimtis, štai manasis, proporcijos, ką aš naudoju pakoreguotos iš kažkurio recepto rasto internete, tad jokios nuorodos nėra, nes čia toks kepinys, kur ir iš akies darant, gausis.
Reikės:
400 g. varškės (naudojau MŪ)
1 pakučio vanilinio cukraus
1 pilno kiaušinio ir kito kiaušinio trynio
~6 v.š. miltų
2 v.š. cukraus
Aliejaus kepimui ir rankoms
Varškę dėti į indą ir gerai ištrinti šakute. Berti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Po šaukštą berti miltus ir pastoviai maišyti.
Miltų gali reikti daugiau/mažiau priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Tešla turi būti vis dar kimbanti prie rankų bet ir ne skysta. Miltai kietina varškėčius, tad geriau mažiau, nei daugiau.
Keptuvę gerai įkatinti, pilti aliejaus, rankas pasivilgyti aliejumi taip pat ir formuoti blynelius rankomis, kepti iš abiejų pusių po kelias minutes kol gražiai apskrus. Darau nedidelius, kad spėtų iškepti ir nesudegti.
Varškėčiai minkštučiai, purūs, skanūs tiek šilti, tiek šalti.
Vis pamirštu suskaičiuoti kiek jų gaunasi, bet ~15 sakyčiau, dvi keptuvės.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Labai gražiai ir gardžiai atrodo!
AtsakytiPanaikinti