Šalti skaniai valgosi taip pat, labai siūlau pabandyti!
Puodelis 220 ml
Reikės:
1 puodelio grikių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. cukraus (naudoju rudą ir šiek tiek mažiau)
1 kiaušinio
1 puodelio pieno
2 v.š. tirpinto sviesto
Kepimui - šiek tiek aliejaus. Kepiau ant kokosų aliejaus, suteikė puikų kvapą!
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Kiaušinį lengvai išplakti, sumaišyti su sviestu bei pienu.
Sausus produktus sumaišyti kartu ir lengvai plakant šakute įmaišyti į kiaušinio ir pieno plakinį.
Keptuvę labai gerai įkaitinti, ištepti riebalais, ir šaukštu pilti pasiruoštą blynelių masę. Blyneliai plečiasi ir šiek tiek pučiasi, tad reikia palikti tarpelius. Kuo mažesni blyneliai, tuo skaniau.
Apkepti iš vienos pusės, kai pradės matytis akutės apversti ir dar minutę kitą ant kitos pusės. Kepa greitai, nesudeginti!
Tiekti į stalą su mėgiama uogiene, grietine, medum ar tiesiog valgyti vienus su arbata!
P.s. Grikių miltus pati pirkau RIMI parduotuvėje, manau yra pagrindiniuose supermarketuose.
Kiek pas tave naujų ir skanių receptų!!! ;) Pažiūrėjau, kad kaip tik turiu kokias 2 stiklines grikių miltų. Reiks išbandyti blynelius :)
AtsakytiPanaikintiprisiverčiau sukelt :) išbandyk blynelius, gal patiks taip pat, mums tai labai jie patiko, jau kelintas savaitgalis kepu.
PanaikintiVien del siu blynu pasiduosiu grikiu miltu paieskoms!
AtsakytiPanaikintiPaieškok! gal patiks. Aš iš LT parsivežiau, bet čia daugiau mačiaub bio parduotuvėse (3 kart brangesnius :D nu bet, jei nėr kitos išeities...).
Panaikintilabai skanu
AtsakytiPanaikinti