2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis
Duonos lazdelės su prieskoniais
Receptas iš čia
Puodelis 200 ml.
1 puodelis šilto vandens
2 1/4 a.š. sausų mielių
Žiupsnelis cukraus
2 1/2 puodelio miltų
1 a.š. druskos
1 a.š. česnako miltelių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. norimų prieskonių lazdelėms
aš atskyriau tešlą per pus ir dariau vienus su baziliku ir džiovintais pomidorais (dėjau 1 a.š.). o kitus su provanso žolelėm (1 a.š.)
Sumaišyti šiltą vandenį su mielėm ir cukrumi ir palikti pastovėti, kol suputos.
Dubenyje sumaišyti miltus su pakilusiomis mielėmis kol tešla paliks minkšta ir elastinga. Suberti druską, česnako miltelius, alyvuogių aliejų.
Šiuo momentu atskyriau tešlą į dvi dalis, ir į vieną dėjau dž. pomidorų ir bazilikų, o į kitą provanso žoleles.
Viską gerai išminktyi, uždengti maisto plėvele ir palikti pakilti ~45 minutes.
Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių.Skardą iškloti kepimo popieriumi. Atgnybti nedidelį gabalėlį tešlos, iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir formuoti pagaliukus tešlą voliojant tarp rankų. Galima ir truputi susukti spirale, kad įgautų formą. Aš nedariau visų vienodo dydžio, specialiai.
Sudėti į skardą ir kepti ~30-40 minučių, priklauso kokio storumo bus iškočioti, kol gražiai pageltonuos.
Išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą