2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Kokosiniai - citrininiai keksiukai su mėlynėmis


Recepto šaltinio duoti negaliu, nes nežinau. Jei kas atpažins kieno "originalas" prašau pasakyti, įkelsiu nuorodą. Draugė davė ant lapelio užrašytus, ji gavo vėl iš kažkur... 
Giedre, išbandžiau, patiko labai labai! Ačiū labai už pasidalintą puikų receptą.

Receptuke kurį gavau ant viršaus buvo dėta po spanguolę, tokių neturėjau, tai pagalvojau, kad mėlynės gali sužaisti ir labai gerai. Patiko. Keksiukai drėgni, kvapnūs, minkšti. Trečią dieną buvo taip pat puikūs, ir kas keisčiausiai, būtent trečią dieną pajutau, kad čia dėta kokoso, kitaip jo, atrodo, nesijuto. Dalį kepiau silikoninėse formelėse, kitą dalį popierinėse, nes nešiau supakuotus lauktuvių. Prie popierinių jie šiek tiek buvo prikibę daugiau, iš silikoninių labai gražiai išsiėmė. .


Man gavosi 30 keksiukų (kaip supratau porcija padidinta, jei norima mažiau, dalinti per pusę)

Reikės:

340 ml aliejaus (naudojau žemės riešutų)
300 ml pieno
3 kiaušiniai
Sultys iš 2 citrinų + reikės žievelės (aš dar šiek tiek nutarkavau apelsino žievelės)
450 g. miltų
350 g. cukraus (čia surizikavau ir dėjau 250 g., t.y. visu 100 g. mažiau, nes paprastai būna per saldu, ir labai džiaugiuos, niekam cukraus netrūko. Tad palieku pasirinkimo teisę kiek dėti, nurodant originalų kiekį)
2 a.š. vanilinio cukraus arba keli lašai vanilės esencijos
2 a.š. kepimo miltelių
6-7 v.š. kokosų drožlių (dėjau 2 v.š. daugiau nei reikėjo, kadangi pamažinau cukraus kiekį, sakau reikia čia padidinti ir mėgstu kokosą. Galėjo būti ir daugiau)
Melynių, kad užberti ant keksiukų (dėjau šaldytas, jas prieš tai atšildžius ir nupylus skystį)

Viename dubenyje sumaišyti iki vienalytės masės kiaušinius (jų atskirti nereikia, tiesiog šiek tiek paplakti prieš pilant kitus skysčius) aliejų, pieną,išspaustas citrinos sultis, bei nutarkuotą žievelę nuo citrinų ir apelsino, jei dedama.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais, berti cukrų, vanilinį cukrų (arba esenciją į skystus produktus, jei dedama vietoj van. cukraus), kokoso drožles.

Palengva pilti skystus produktus į sausų produktų indą, viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės.

Pasiruošti keksiukų formeles, pilti maždaug daugiau nei pusę, bet paliekant bent 1 cm iki viršaus, nes keksiukai pakyla. Su šaukšteliu ant viršaus apdėlioti po kelias mėlynes. Man kai kurios buvo ir su skysčiu, nieko baisaus, sultys gražiai susigeria į keksiukus. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes, stebėti pagal savo orkaitę, ir patikrinti pagaliuku, kad nebekibtų. Palikti atvėsti ir tada išimti iš silikoninių formelių, jei kepama popierinėse, palikti atvėsti pilnai, tada lengviau nusiima.

Vienas keksiukas man buvo išskirtinis iš kitų ♥ neplanuotai iš mėlynių susidarė širdutė :) Maloniai nustebino


Keksiukai drėgni, jaučiasi gaiviai citrina, pirmą dieną kokoso man nesijuto, na tikrai negalėjau pasakyti, kad čia jo tiek daug. Į trečią dieną skoniai susigėrė, susigulėjo, tai tada pasijuto. Išliko drėgni tris dienas, netgi stovėdami paprastai ant stalo, neuždengti.

Tai va, tiek pagyrų, bet man pasirodė jie verti. Tikrai kepsiu dar kartą kada nors :)




1 komentaras:

  1. Gražuoliai tavo keksiukai!!
    smagu, kad patiko ir su mėlynėm puikus pakeitimas :)
    Atvažiuosiu :)))p;

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...