2014 m. gegužės 6 d., antradienis

Saldi, plėšoma bandelių duona


Receptas iš skanaus gyvenimo


Reikės:

560 g. miltų *
350 ml. šilto pieno
10 g. sausų mielių
2 kiaušinių
80 g. sviesto
75 g. cukraus

Duoos aptepimui:

50 g. tirpinto sviesto
Po 1 v.š. cukraus ir cinamono

* Darau visus receptus gramas į gramą,  bet čia buvo kažkas ne taip, nes supylus visą pieną į miltų masę, ji buvo skysta. nė kalbos negalėjo būti apie minkymą. Tad nesverdaa, tiesiog maišiau, paskiau minkiau ir pridėjau miltų, kol galėjo normaliai minkyti. Gavos geros dvi didelės saujos. Todėl čia nurodyti gramai tokie, kokie buvo recepte, bet jei kas gaminsit, žiūrėkit, kad tešla būtų minkšta, ir galėtų normaliai išsiminkyti.

Mieles ištirpinti šiltame piene ir leisti pastovėti kol suputos. Svarbu, kad pienas nebūtų per karštas, nes mielės žus. Išsitirpinti sviestą.
Į dubenį persijoti miltus, supilti sviestą ir išplaktus su cukrumi kiaušinius. Užminkyti tešlą ir palikti šiltai pakilti dvigubai. Kaip jau minėjau, miltų neužteko, tai da pridėjau pastoviai maišydama ir vėliau minkydama, tešla gavosi mikšta, nekibo prie rankų.
Formuoti nedidelius kamuolėlius, dėti į skartą išklotą kepimo popieriumi, aptepti tirpintu sviestu ir pabarstyti cukraus-cinamono mišiniu. Suformuotai ir paruoštai duonai leisti šiltai pastovėti dar apie 30 min.
Kepti duoną 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Stebėti, kai graiai pakils, paruduos, duona bus iškepus. 


Minkšta, puri,su lengvu cinamono kvapy, bet daugiau ovacijų duoti negaliu. Man asmeniškai, ši pieniška Hoikaido duona iš tokių paprastų lygių neturi.

Išlaikiau aš ją kelias dienas, aišku ne tokia minkšta kaip buvo pirmą, bet puikiai suėjo paskrudinta sumuštinių keptuvėje ir aptepta uogiene.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...