Receptuką pamačiau pas Astą iš saulėtos virtuvės ir jau žinojau kas bus sekmadienio vakarienei.
Lazanija puiki! Man patinka tradicinė, dar nebloga su lašiša ir špinatais, bet ši turbūt lenkia visas. Net sunku patikėti kad man netrūko mėsos :) Ir mano vyriškis valgė susižavėjęs, mėsos nepasigedo. Tad labai rekomenduoju išbandyti.
Recepto nuorodoje rasite kaip ją darė Asta, aš šį bei tą nežymiai pakeičiau ar pridėjau/nuėmiau, tad parašysiu savo versiją.
Vienintelis pastebėjjimas, mums ji patiko tik tokia gerokai karšta, kai dar garuojanti, ir eigoje valgant dar teko dėti į mikrobangę ir pašildyti :) Tad patiekus į stalą valgykit iš kart, o ne bėkit paveiksluot :))
Lazanija gaunasi didelė, supjausčiau į 9 nemažus gabalus.
Reikės:
2 v. š. aliejaus
2 svogūnų
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
2 kiaušinių (sekančiu kartu dėčiau vieną)
~ 50 g kietojo sūrio (naudojau pekorino, tiks parmezanas taip pat)
1 rutuliukas mozarelos sūrio
250 g. rikotos sūrio
~200 g. špinatų (naudojau šaldytus)
1 rutuliukas mozarelos sūrio
250 g. rikotos sūrio
~200 g. špinatų (naudojau šaldytus)
1,5 a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų
1 a. š. juodųjų pipirų
1 skardinė trintų pomidorų
~16 lazanijos lakštų (320 g)*
~16 lazanijos lakštų (320 g)*
* lakštų neskaičiavau, kiekis nurodytas iš orig. recepto, aš dėjau į indą ir žiūrėjau kiek telpa, ir kol išnaudojau visą pertepimą.
Bešamelio padažui:
50 g. sviesto
~ 70 g. miltų
800 ml. pieno
30 g. fermentinio sūrio (sūrio dėjau mažiau nei orig. recepte, nes jau jo ir taip visur daug )
½ a. š. malto muskato
½ a. š. druskos
½ a. š. maltų juodųjų pipirų
~ 150 g. tarkuoto fermentinio sūrio apibarstymui
Papildomai jei norima
1 didelis pomidoras1 mėlynasis svogūnas
Druskos, pipirų, šlakelis aliejaus
Ruošiame lazaniją:
Pirmiausiai susipjaustyti svogūną, išsispausti česnaką ir apsikepinti keptuvėje su 2 v.š. aliejaus. Leisti atvėsti.
Dideliame dubenyje gerai išplakti kiaušinius kol suputos. Susitarkuoti kietąjį sūrį, mozarelą suplėšyti, įmaišyti rikotą į visą bendrą masę. Paskaninti druska bei pipirais. Sudėti šiek šiek pasmulkintus špinatų lapus.
Jei naudojami šviežūs, užtenka juos tik nuplauti ir šiek tiek pasmulkinti. Aš naudojau šaldytus, juos dar maišelyje šiek tiek aplaužiau ir neatitirpinus bėriau į sūrių masę. Galiausiai sudėti atvėsusius svogūnus.
Toliau pasiruošti bešamelio padažą. Keptuvėje išsitirpinti sviestą, palaipsniui berti miltus pastoviai maišant šluotele, nes kitaip susidarys gumuliukai. Supilti pieną ir gerai viską išmaišyti kad pasidarytų vientisas padažas. Sumažinus ugnį dar pakaitinti, kad padažas patirštėtų, paskaninti druska, pipirais bei muskato prieskoniais. Galiausiai suberti tarkuotą sūrį, dar permaišyti ir nukelti nuo ugnies. Jei padažas gaunasi per tirštas, skystumą reguliuoti pilant daugiau pieno.
Pasiruošti kepimo indą, aš netepiau sviestu, nes yra pakankamai skyčio, man neprikimba.
Ant dugno supilti pusę trintų pomidorų, ant pomidorų išdėlioti lazanijos lakštus (jų apvirti nereikia!), kadpadengtų pomidorus. Ant makaronų paskleisti trečdalį bešamelio padažo, ant šio paskleisti trečdalį sūrio ir špinatų masės, vėl dėti lazanijos lakštus, taip sluoksniuoti kol nebeliks špinatų masės.
Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštai, aptepti likusiais trintais makaronais ir apibarsyti ketvirtuoju tarkuotu fermentiniu sūriu!
Dėti lazaniją į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti ~40 minučių. Ar lazanija iškepus patikrinti peiliu, jei jis smenga lengvai, sūris gražiai apskrudęs, lazaniją galima tiekti į stalą.
Aš dar papildomai pasidariau raudono padažiuko šalia.
Susismulkinau svogūną, pasikepinau jį ant aliejaus, sudėjau smulkiai pjaustytą pomidorą, išspaudžiau česnako skilteles ir paskaninau druska bei pipirais ir viską pakepinau kol pomidorai paliko tarsi tyrelė.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą