2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Tinklaraštininkų žaidimas-atrakcija "11"

Nustebau atradus pažymėjimą iš  Ritos virtuvės .
Galvojau jau seniai šitas žaidimas pasibaigęs, bet pasirodo vis dar keliauja per blogus ir dar pas mane pakliuvo :)  Nežinau kaip čia pavyks viską įgyvendinti, bet pabandysiu.

 O su šiuo Tag'u atkeliauja ir 6 užduotėlės:
 1. Kiekvienas "pažymėtasis" turi paskelbti 11 faktų apie save.
 2. Reikia atsakyti į 11 klausimų, kuriuos uždavė tas, kas pažymėjo.
 3. Reikia užduoti 11 klausimų tiems, kuriuos pažymėsi.
 4.Pažymėti 11 tinklaraštininkų, kurie turi mažiau nei 200 sekėjų.
 5. Tinklaraštininkus apie pažymėjimą reikia informuoti.
 6. Negalima pažymėti to, iš kurio gavai žymę.


11 faktų apie mane:
1. Gyvenu ne Lietuvoje ir tuom labai džiaugiuosi.
2. Nevalgau jokių jūros gėrybių, tik labai neseniai pradėjau susidraugauti su grybais, labai labai mažais žingsneliais.
3. Myliu gėles ir įvairius augalus ir svajoju turėti oranžeriją.
4. Turiu daugiau nei 10 kulinarinių knygų ir noriu turėti jų dar daugiau.
5. Patinka dėlioti puzles. Pačias gražiausias ar tinkančias prie aplinkos, turiu pasikabinus.
6. Norėčiau išmokti italų kalbą.
7. Išpildžiau savo vaikystės svajonę ir turiu tris papūgėles. Norėčiau dar vienos :D (bet jau gana!) p.s. taip sakiau po dviejų irgi..
8. Gimiau paskutinę vasario dieną nekeliamaisiais metais.
9. Šis blogas buvo uždarytas jau kokius tris kartus, ir vėl atidarytas. Su mintim, kad nieko doro aš čia nededu,tai jo nereikia. Persigalvojau vėl, tikiuos ilgam.
10. Labai patinka tokios laidos kaip ER, ar viskas, kas susiję su ligonine. Svajojau būti gydytoja. 
11. Nemoku savo vyro telefono numerio mintinai (gėda, gėda, bet niekaip neįsimenu).


Atsakymai į man užduotus klausimus:

1. Kokie yra Tavo pomėgiai į kuriuos esi pasinėręs(-usi) visa galva?tokių labai intensyvių nėra. Mėgstu dėlioti puzles, ir jei pradėta, tai vis kirba ją pabaigti.

 2. Apibūdink save kaip žmogų, kokių savybių turi?
esu draugiška, stengiuos padėti, kur kam galiu, sakau tiesą į akis, nemėgstu vyniot į vatą, jei pradedu kokė darbą, stengiuosi jį pabaigti.Esu punktuali, organizuota ir nepakenčiu pataikūnų.

 3. Jei reikėtų apibūdinti save kaip gyvūną, kokį išsirinktum? Kodėl būtent jį?
šuo. nes ištikimas ir draugiškas, tokia stengiuos būti ir pati.

 4. Kokios trys vertybės Tau yra svarbiausios gyvenime? Kodėl?
atsakomybė, savigarba, tobulėjimas. Yra ir daugiau, pirmos, kurios šovė į galvą. Kodėl? todėl kad visos tso trys savybės yra gyvenimo variklis. Reikia turėti savigarbos ir atsakingumo ir nestovėti vietoj, tobulėti, augti.

 5. Kokia istorine asmenybe labiausiai žaviesi?
oi, sunkus klausimas, gal atsakysiu ne istorine, bet askritai kuom žaviuosi ir skaitau apie jį ir bandau mokintis iš jo, tai - Nick Vujicic. Reikia jį pamatyti, išgirsti, paskaityti. Reikia iš jo daug išmokti!

 6. Kokiu posakius vadovaujiesi gyvenime?
nedaryk kitam to, ko nenorėtum pats sulaukt.

7. Įsivaizduok du dangoraižius. Tarp jų ant stogų padėtas 10cm pločio metalinis strypas. Dėl ko ryžtumeisi pereiti tuo strypu?
jau dabar pagalvojus baisu daros, bijau aukščio tai nežinau kas turėtų būti, kad ryžčiausi. Turbūt tik jei peilis į šoną įsmeigtas būtų... tfu tfu

 8. Kokį vieną daiktą pasiimtum su savimi į negyvenamą salą?
laptopą, jei toj saloj būtų internetas :D

 9. Koks filmas, paliko didžiausią įspūdį?
senais laikais Titanikas. Visai neseniai "Dykumų gėlė".

 10. Papasakok vieną linksmiausių nuotykių, nutikusių Tavo gyvenime.
Bus ilgas, kažkaip prisiminiau, ir kažkiek susijęs su gaminimu :) Istorija įvykus prieš maždaug 9 metus, kai tuo metu gyvenau Anglijoje. Dirbau au pair, gyvenau šeimoje, prižiūrėjau vaikučius ir buvau jų vyresnioji sesuo :)

Vieną rytą šeimininke pasakė, kad atvažiuoja svečiai, pradejom ruoštis, na ir ji sumąstė (mano nelaimei kaip tada maniau) kad reikia iškepti naminės duonos, nes turejo duonos kepimo aparatą..Mat labai tiks su pomidorų sriuba, kurią beje, aš ruošiu, (pirmą kart gyvenime)... uchh na aš gyvenime nebuvau nei mačius nei girdėjus apie tą aparatą, o tuo labiau kepusi duonos, bet vat ji sugalvojo, kad aš tą padarysiu puikiai, nes mat jai į parduotuves prireikė nueiti ir dar apsiprekinti prieš jiems atvažiuojant!! Kas gi gali būt sunkaus, pagalvojau, sudedi produktus, paspaudi mygtuką ir lauki šviežios duonos :) atvertė man receptą iš knygos, sako, kur produktai rasi spintelėse, nors nuo mano atvažiavimo buvo nepraėję nei mėnuo manau, taip kad svetimoje virtuveje dar vis nelabai gaudžiausi, o tuo labiau kai visko prikišta pilna tai ne taip paprasta ir rasti..
na ir prasidejo..sudejau ko reikia, ai, dar skaitau, 2 t.s. salt (druskos) na galvoju, ar ne per daug 2 "table spoon" (valgomi šaukstai) druskos!? daugiau dar tiek pat kepimo miltelių ir dar kažko, cukraus.. na galvoju, jei jau toks receptas, tai matyt taip reikia.sudėjau viską ko praše į indą ir įjungiu kepimo režimą... ant ekrano skaičiai 3:50 - toks laikas kada iškeps mano gardžioji duona. po kiek laiko, pasižiūriu kaip kepa, kad man itartinai jau ji per daug pakilo... po daugiau nei valandos tešla pradejo lipti lauk! na dalį nuemiau nuo prikibusio stiklo, jau pergyvenu kad kažkas ne taip, kodėl ji taip lipa lauk?! Ilsisi ir auga toliau, po kiek laiko prasidėjo jau ir kepimo režimas.
Grįžta šeimininkė, sako, kaip sekėsi daryti.. sakau, nieko, tik receptas keistas, kodėl tiek daug druskos ir kepimo miltelių reikia..ji sako, tai kad normaliai, 2 arbatiniai šaukšteliai, gi didelis kiekis miltų !!? OOoooOOOo, sakau, ką !? taigi ten parašyta t.s. - table spoon! (o pas juos tie valgomi šaukstai dar didesni nei pas mus, nes tokie kaip pas mus tradiciniai valgomi šaukstai, pas juos vadinasi desertiniai šaukstai!) sako, ne, t.s. reiškia - tea spoon - arbatiniai šaukšteliai! jei būtų table spoon, butu parašyta tb.spoon!!! oi blemba galvoju! vietoj 2 arbatinių šaukštelių druskos įvariau 2 didžiausius valgomus šaukštus! tiek pat ir kepimo miltelių, todėl nenuostabu kodel tiek lipo per viršų!
Mums bešnekant atvažiuoja žmones! kaip tik jau ir duonos kepimas ejo į pabaigą. aišku, kvapas po visą namą pasklidęs...
na žodžiu, baigė kepti, ištraukiu iš aprato, pripažinsiu, atrodo gražiai.. aišku, apie skonį bijau net pagalvoti. o jie kad nudžiugo, sako, neprisimenam kada valgėm namuose keptos uonos.. oi, galvoju, po šito jūs tikrai net nenorėsit prisiminti! kaip pasakyti, kad jos negalima valgyti, nes nebus valgoma!!! na ir aišku net minties nėra jos duoti, visa laimė buvo papildomos pirktinės namie. na bet man pačiai knieti paragauti ką aš ten prikepiau.. šeimininkė paaiškino situaciją, skaniai pasijuokėm tuom ir viskas baigės. duoną palikom ant stalo, sakėm išnešim i lauką išmest vėliau. jie nuejo šnekėtis su užkandžiais, o aš į virtuvę tarkytis, ragauti savo šedevro. ir visų didžiam nustebimui, o mano labiausiai - tai buvo skaniausia duona, kokia as tik esu valgiusi tuo metu! minkštut minkštutėlė! ir skonis - tirpsta burnoj! Gal kiek per sūri kaip duonai, bet nebuvo bjauriai sūri. supjausčiau gražiai, nunešu jiems ant medinės lentos su gabalu sviestu. Šeimininkė sutriko, galvoja, ką aš čia darau! sakau, jūs tik paragaukit, nepatiks, išmesit! <...> baigėsi tuom, kad nevalgė jokių aperityvinių kąsnelių, o mano duoną su sviestu! Dar palikau pusę prie sriubos, o tai būtų nelikę :D visiems labai patiko, o aš išsigelbėjau nuo gėdos. Daugiau dar bandėm žiūrėti, tai kaip čia gavos, pasirodo miltų aš pridėjau daugiau nei reikėjo, ir visa tai dėl nesuprantamos lb, oz, st... sistemos... :)) Pridėjau daugiau nei reikia,tai ir druskos nesijuto tiek, kiek būtų jautęsi su mažesniu kiekių miltų, ir pakilo daaug daugiau.
Žinoma, daugiau nebandžiau atkartotį nevykusio recepto, bet kepant pagal gerą nebuvo ji tokia puri, kokia buvo pirmą kart!

Tai va, toks tas mano nuotykis su granges duona.
Sorris,gavos labai ilgas, mintys liejos...

 11. Kokia yra Tavo svajonių šalis?.
jei aplankyti tai norėčiau kur nors į Mauricijų, Maldyvus, iš bėdos ir Marokas tiktų :) (oi, žiūriu visos iš M prasideda :D ). Jei gyventi, tai net nežinau, kol nepabandžiau :)


 Klausimai tiems, kuriuos pažymėsiu:

1.Jei reiktų rašyti dar vieną blogą, bet ne apie maistą, koks jis būtų?
2.Ar augini kokius prieskonius namuose ant palangės?
3.Ko norėtum dar išmokti gyvenime?
4.Norėtum dirbti kulinarijos srityje? Jei taip, kur konkrečiau, jei ne, tai kodėl?
5.Kaip sugalvojai blogo pavadinimą?
6.Kas geriau - ilgai pamiegoti ar skaniai pavalgyti?
7.Kokio virtuvinio prietaiso norėtum, kuris pagelbėtų gaminant.
8.Ar esi drąsi (us) ir sutiktum filmuotis televizijos laidoje?
9.Koks paveiksliukas pas tave ant destkopo?
10.Pabaik sakinį: "Ir vieną rytą atsiverčių delfi puslapį, o ten didžiausiomis raidėmis straipsnis apie mane: " ...."
11.Kurios šalies virtuvė arčiausiai širdies, kurios labai nemėgsti ir kurią norėtum išbandyti?


Tinklaraščiai, kuriuos pažymiu:

1. http://srovesblogspotcom.blogspot.be/
2. http://mazaraudonavirtuvele.blogspot.be/
3. http://kostmosas.blogspot.be/
4. http://skanuskasneliai.blogspot.be/
5. http://tingiojikiaulyte.blogspot.be/
6. http://pasisukiojimai.blogspot.be/
7. http://geravirtuve.blogspot.be/
8. http://mazojvirtuvelej.blogspot.be/
9. http://valgoma-nevagoma.blogspot.be/
10. http://jolantamuniuviene.blogspot.be/
11. http://valgomeuropa.blogspot.be/

Apie pažymėjimą informuosiu paskutinio įrašio komentare. Nežinau, ar tarp šių jau buvo dalyvavusių, jei buvo, reiškias sąrašas sutrumpės :) nespėjau peržiūrėti visų blogų ir įrašų....


Ačiū už dėmesį :)) buvo visai smagu, tik užtrukau dvi dienas kol viską sugalvojau :)

5 komentarai:

  1. Ačiū už pasiūlymą sužaisti. Kadangi jau žaidžiau (ir net 2 kartus), tai nebent atsakysiu į klausimus savo bloge. Bet jau nebetaginsiu naujų blogų :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ai tai jo jo žinoma, kad jau nereikia, nespėjau aš peržiūrėt visų įrašų, nes kaip supratau tas žaidimas buvo gan seniai, tai nenuostau, kad jau visi praėję!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, kaip įdomu buvo skaityti apie duonos kepimą :-)))
    Dėkui, kad ir manęs nepamiršai :-) Nors aš jau esu sužaidusi šį žaidimą, bet artimiausiu metu tikrai atsakysiu į tavo klausimus :-)
    Sėkmės tau rašant šį blogą ir nenustok rašiusi :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū!

    Oi turbūt nebus nei vieno, kuris dar nežaidęs :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. smagiai paskaičiau tavo atsakymus ir istorija!

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...