Receptas iš Čia . Šiek tiek adaptuotas pagal mane. Kokius dariau pakeitimus, paminėsiu recepte.
Prisimenu ilgai ieškojau pagal kokį receptą kepti avižinius sausainius. Jų galybė internete, knygose, sunku išsirinkti. Paieškos sistema išmetė šiuos, iš pradžių labai skeptiškai žiūrėjau kaip čia tie granatai dabar bus, kauliukai jausis, nesikramtys gerai, nusprendžiau, kad darysiu pagal tą receptą bet be grantų. Gerai, kad paskaičiau atisliepimus, paieškojau daugiau ir sakau bandau! Ir kaip džiaugiuos! Paskiau dsar kepiau be granatų, nes jų neturėjau, visiškai ne tas, gavosi daug sausesni, geri, valgomi, bet ne kažkuo ypatingi.
O dar su toookiu naminės latte puodu :)) kas gali būt geriau!
Originaliame recepte dėjo šokolado gabaliukus. Aš, norėdama "sveikiau", vietoj jų dėjau įvairių grūdų tuo pačiu santykiu. Manau, kad su šokoladu būtų taip pat skanu, gal net geriau, bet čia saulėgrąžos, moliūgai ir kokosas tiko man idealiai!
Puodelis 200 ml
Reikės:
½ puodelio sviesto
½ puodelio rudo cukraus
½ puodelio balto cukraus (balto cukraus dėjau tik 1 v.š. aš visada pamažinu)
1 kiaušinio
1 a.š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1¼ puodelio miltų
1 puodelio avižinių dribsnių
½ a.š. kepimo miltelių
½ a.š. sodos
¼ a.š. druskos
1 puodelio arba šokoladinių lašelių, arba kaip dariau aš - puodelį pripildžiau kokoso drožlėm, nekepintom saulėgrąžom bei moliūgo sėklom. Visi lygiom dalim, pilnas puodelis
1 puodelis granato sėklų (maždaug išeina vienas vaisius )
Sviestą ištrinti su cukrumi (aš pamiršau išimti jį anksčiau, tai tiesiog ištirpdžiau mikrobangėje), įmušti kiaušinį, supilti vanilę.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską bei suberti avižinius dribsnius. Sudėti likusius priedus, t.y. arba naudojamą šokoladą, arba saulėgrąžas, kokosą...
Sumaišyti sausus ingredientus su sviesto mase kol viskas susijungs, atsargiai įmaišyti išdarinėtą granatą.
Kai kurios sėklytės susispaus ir išbėgs sultys, nieko baisaus, sultys suteikia drėgnumą sausainiams.
Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių. Kepimo skardą ištiesti popieriumi, šaukšto pagalba arba padrėkinus rankas formuoti nedidelius rutuliukus, juos sudėti į skardą paliekant tarpus. Sausainius šiek tiek paploti šakute ir dėti kepti apie 12-15 min. kol gražiai paruduos, patikrinus mediniu pagaliuku bus sausas. Jei sausainiai didesni ir storesni, gali kepti ilgiau, plonesniems reiks, žinoma, mažiau laiko, tad būtina stebėti!
Iškepusius leisti atvėsti, nes karštos granatų sėklytės gali išskirti dar sultis.Jei galvojate, kad sėklytės "maišysis" kramtant, ( nes žinau, kad yra žmonių, kurie jų nevalgo, išspjauna) taip nėra, jos suminkštėja kažkiek, bet palieka tas traškumas, kuris puikiai tinka su saulėgrąžom bei moliūgų sėklom.
Tikrai negailiu nei vieno gero žodžio, nežinau kam gali nepatikt :) Nebent tiems, kas visai nemėgsta granatų ir avižinių sausainių!
Laikyti sandariai, išsilaikė minkšti ir kvapnūs!
Jau atspauzdintas receptas ir pasiruoštas kepti aš esu granatų fanė tai man tinka bet pas su jais.
AtsakytiPanaikintivaikams manau patiks ir su šokoladu jei įmesiu, o sau darysiu pagal šitą receptą
parašysiu kaip gavos vėliau
Sutinku, kad skanu, tik ar patogu valgyti su sėklytėm? jus jas suvalgote ar išspjaunate?
AtsakytiPanaikintiSuvalgom visas, jos šiek tiek suminkštėja kepdamos, tai gaunas praktiškai toks pat "nepatogumas" kaip kad ir moliūgų sėklos traškios. Na, tikrai mums nemaišė.
AtsakytiPanaikintiaš ir žalius valgau su sėklytėmis, jų nereikia išspjauti, bet žinau, kad kitiems nepatinka...
Ačiū už receptą! Teko paplušėti, kol radau tai, ko norėjosi :) Būtinai išmėginsiu!
AtsakytiPanaikintiMėginkit, mums tai jie labai labai patiko. Granatai čia super tinka!
AtsakytiPanaikinti