2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Šiaip :)

Galvoju kaip čia pavadintį šitą postą, tai gavosi tiesiog šiaip. 

Nustebau pasijungus blogo mail`ą ir radus laiškutį iš skaitytojos Kristinos, su klausimu. :) Norėjau atrašyti asmeninį atsakymą, bet kadangi turėjau vieną tokią foto, kuri kažkiek į temą, tai galvoju trumpai parašysiu čia. Kristina, atsiprašau, kad gavosi beveik 2 savaitės su atsakymu, nesitikėjau laiškučių, tai nesitikrinu dažnai :)

O Kristinos klausimas buvo toks, įkopijuoju: "Sveiki, skaitau Jūsų blogą, ir karts nuo karto ką nors pagaminu savo šeimynai, patinka neįmantrūs ir paprasti patiekalai, kurie visada gaunas, tad ačiū Jums. Bet nebūčiau smalsi Lietuvos bobelė, jei nepaklausčiau apie Jūsų blogo pavadinimą. Kodėl g.r.a.n.g.e. ? Ką tai reiškia, iš kur kilęs pavadinimas? Ar tai tiesiog žodis, neturintis jokios prasmės? Paliko įdomu. Jei nenorit, neatsakykit, pabandysiu susikurt atsakymą mintyse pati... ir gal jis labai toli nuo realybės. Pagarbiai, Kristina". 

Jokia ne paslaptis, tuoj viską papasakosiu kas ta grange ir iš kur jis kilęs. Smagūs tokie klausimai :)

Prieš beveik 9 metus (o jetus kokia amžinybė atrodo) teko metus praleisti Anglijoje, mažame, bet labai mielame miestuke Grange-Over-Sands. Jis įsikūręs Lake District (Cumbria) regione, šiaurinės Anglijos dalyje, apie 450 km. nuo Londono ir 260 km. nuo Edinburgo (Škotijoje). Taigi sijonuotus škotus matydavau dažniau, nei internacionalinį Londono jaunimėlį :)
Gražus, ramus mažas miestukas, su  draugiškais kaimynais, nuostabiu promenadu pasivaikščiojimui ir įlanka, kurią stebėdavau kasdien pro savo langą kaip pakyla ir nusileidžia vanduo. Visos gatvelės išmaišytos, visi parkeliai išvaikščioti, su nostalgija prisimenu ir mielai sugrįžtu kai tik būnu Jungtinėj Karalystėj radus laisvo laiko !

Mylima kepyklėlė ♥ Iš jos darbuotojų gavau ir special birthday cake (palyginus su lietuviškais tortais, tai ten batono riekė su uogiene :)) Viktorijos biskvitas perteptas uogiene ir grietinėle :)) bet nesvarbu, svarbu su meile dovanotas!


Na bet aš ne apie tai, tik ilga įžanga gavos kas kaip kur ir kada!

Taigi, tais 2004 aisiais besilankydama biliotekoje nusprendžiau prisiregistruoti prie vieno forumo, kuriame esu iki šiol. Ten reikėjo susigalvoti niką (slapyvardį), visi, kurių norėjau, buvo užimti, prieš akis ant kompiuterio buvo užklijuotas lipdukas |Grange library| .. tas grange visai man gražiai skambėjo, plius, galvoju forume būsiu laikinai, pasikeisiu jei ką... Jo jo :) tas grange dabar vos ne kaip antras vardas. ir forume iki šiol esu, ir blogas taip pavadintas. Tiesiog tai man gerus prisiminimus keliantis pavadinimas, vardas, trumpas, aiškus, kitokio ir neįsivaizdavau ir blogui, kai sugalvojau rašyti.
Tai vat, taip ir atsirado šis pavadinimas. Kad būtų įdomiau, taškiukus sudėjau :)))

Ir dabar dar apie foto, kurią paminėjau posto pradžioj.
Visai neseniai pargrįžom iš ilgo savaitgalio Londone. Apsistojom pas vyro giminaitę Londone, buvau pirmą kart tuose namuose, tad gatvės pavadinimo iki šiol nebuvau žinojus, kai pamačiau, negalėjau patikėt :)))  negalėjau nepadaryt foto, nors ir nelabai mane jie suprato, bet nesiaiškinau :)


Visai norėčiau ten gyvent! Gal kada nors, kas čia žino :))

1 komentaras:

  1. Sveiki,
    čia ta pati smalsi Kristina :)
    Ačiū Jums labai kaip įdomu buvo paskaityti ir patenkinti smalsumą. Dabar žinosiu kad ne šiaip sau žodis :)

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...