Adaptuota pagal šį receptą
Reikės:
Pakelio sluoksniuotos tešlos
~200 g. fetos (galima ir kiek mažiau)
~ Dvi didelės saujos šviežių špinatų (kiekį koreguoti jei per skysta dėti daugiau)
Pusę nedidelio raudonojo svogūno
1 kiaušinio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelė spausto česnako
Žiupsnelis maltų šv. pipirų
1/4 čili pipiro (nebutina, dėjau, nes norėjau aštrumo)
Druskos dėti nebereikia, nes feta sūri.
Dubenyje lengvai išplakti kiaušinį, sudtrupinti fetą ir viską gerai šakute išmaišyti.
Svogūną susipjaustyti smulkiai, aš jį dar pakepinau kelias min. ant alyvuogių aliejaus, ir supilti į dubenį. Išspausti česnaką, paskaninti pipirais, jei dedama, labai smulkiai be sėklyčių supjaustyti čili pipirą.
Špinatus nusiplauti, nusausinti popierinių rankšluosčiu ir smulkiai sukapoti. Sudėti viską į dubenį ir gerai išmašyti. Špinatų kiekį pakoreguoti pagal gautą įdarą, jei jis per skystas, dėti dar. Todėl geriau dėti po truputį, o ne visus iš kart.
Pasiruošti keksiukų formą.
Su stikline, didesnė nei keksiukų formos skresmuo, išspausti apskritimus, juos dėti į keksiukų formą. Jei norite, kad keksiukai užsidengtų dar tešla, stiklinės reikia gerokai didesnės. Aš palikau viršų nedengtą, tik vos vos iš šonų paspaudžiau.
Taigi, dėti išpjautus apskritimus, į kiekvieną sudėti įdaro, jei lieka tešlos iš šonų, ją užspausti šiek tiek ant įdaro. Man iš viršaus neliko, šiek tiek kai kuriems užlenkiau iš šonų.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai paruduos ir iškils.
Man gavosi 16 keksiukų. Šilti pasirodė skanesni, nei atšalę, nes šaltuose labiau jautėsi fetos sūrumas.
Bet šalti puikiai tik
gaminau, mums patiko labai
AtsakytiPanaikintiačiū tau už receptą
tiesa aš dar dariau vienus ir su kumpiu
Panaikinti