Receptas iš Čia
Dar vienas sodraus skonio, minkštas kvapnus morkų keksas.
Išliko puikus tris dienas, daugiau nebeliko :)
Reikės:
2 puodelių (400 ml iš vis) speltos miltų (galima keisti kvietiniais, jei norima)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 v.š. prieskonių keksui (arba po truputį cinamono, muškato, maltų gvazdikėlių, malto imbiero)
1/2 puodelio (100 ml) rudojo cukraus, galima kiek ir mažiau, nes gaunasi gan saldus
3 puodeliai tarkuotų morkų (maždaug 8 vidutinio dydžio morkos)
3 kiaušiniai
3/4 puodelio aliejaus
3/4 puodelio medaus arba klevų sirupo
1/2 puodelio kokosų drožlių
mažos saujelės džiovintų spanguolių (arba razinų)
1/2 puodelio kapotų riešutų (pasirinktai arba mišinio, arba vienų mėgstamų, skanu su lazdyno, ar graikiškais riešutais)
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, kol pasiruošit pyragą.
Dideliame inde susimaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, prieskonius, tarkuotas morkas, razinas ar spanguoles ir kokosą.
Atskirame inde išsiplakti kiaušinį, aliejų, medų (ar klevų sirupą). Supilti į sausus ingredientus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepti maždaug 40 ar 50 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas.
iš šio kieki gaunasi didelis pyragas, tai reiktų pakankamai didelio kepimo indo.
Aš nebeliejau viršaus su niekuo, buvo vartojamas taip.
Būtina palaukti kol atvės, o geriausiai pjauti kitą dieną, nes gali trupėti.
Pabandykit su šalto pieno stikline!!
SKanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą