Bandysiu mažais žingsniukais sugrįžti atgal.
Šitas receptas ir buvo vertas išsaugojimo,vertas kartojimo.Paprastas, greitai pagaminamas pyragas. Ypač, kai lieka bananų, kurie nebesusivalgo ir tinka arba šaldymui, arba.. į pyragą :)
Tai ne visai duona. Man tai daugiau kaip pyragas prie arbatos puodelio.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mėgstantiems bananus. Sunku buvo išlaukti kol atvės, pjoviau šiltą, rekomenduočiau palaukti :0
Reikės:
1/3 puodelio aliejaus (naudojau augalinį)
1/2 skysto medaus
2 kiaušinių
1 puodelio sutrintų bananų (maždaug 2 bananai)
1/4 puodelio pieno
1 a.š. sodos1 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. cinamono ir šiek tiek papildomai ant viršaus
1 + 3/4puodelio miltų (dalį dėjau speltos)
Nebūtina, bet jei norima, riešutų
Dideliame inde sumaišyti aliejų ir medų. Įmušti po vieną kiaušinius, sudėti sutrintus banaus ir pieną.
Suberti sodą, vanilę, druską ir cinamoną, viską išmaišyti. Galiausiai suberti miltus ir permaišyti iki vientisos masės. Jei dedami riešutai, įmaišyti ir juos.Pyrago viršų apibarstyti šiek tiek cinamonu, bet ne per daug, nes kaip įvyko man, viršus truputį apdegė.
Įkaitinti orkaitę iki 180laipsnių, supilti paruoštą masę į kepimo indą. Jei naudojamas silikonis, nereikia nieko, bet jei stiklinis ar metalinis, ištiesti kepimo popieriumi.
Kepti apie 40 minučių, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepęs.
Atvėsinti ir mėgautis su puodeliu arbatos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą