2015 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Obuolinės rožytės

Beveik po 9ies mėnesių miego/poilsio/įkvėpimo ieškojimo - sugrįžtu!Ar ilgam - nežinau, bet bandysiu :)  Mintyse dėliojaus kaip aš po vasaros kibsiu į naujus eksperimentus, kaip bandysiu įvairiausius receptus, mano mintyse dėliojosi planas kas mėn. išbandyti skirtingų virtuvių receptus, galvojau kaip aš su pasimegavimu gersiu įvairius sveikus ir ne tik kokteilius, kuriuos plaksiu naujame plaktuve (plakiau, bet ne tiek, kiek svajojau, ir ne tiek, kad užfiksuočiau nuotraukomis), galvojau kaip.. kaip.. bus viskas taip skanu ir gražu nuotraukose kaip ir mano vaizduotoje. cha cha you wish kaip ten sako.
Per tuos mėnesius daug visko įvyko mano gyvenime, kad ne galvoj buvo gaminti kažką naujo, ar iš vis gaminti. Bet tikiuos ta cooking`o mūza visgi pabus, ir visgi galėsiu pasižymėti, kad išbandžiau kažką naujo, kad išbraukiau dar vieną receptą iš "To try" katalogo.

O šiandien namai kvepėjo cinamonu ir obuoliais. Kepiau jau taip visų išgirtas ir turbūt visų seniai išbandytas obuolines rožytes. 

Kai dabar pats obuolių metas, tai nekepti kažko iš obuolių tiesiog būtų nuodėminga.
Šios rožytės sužavėjo savo paprastumu, ir grožiu. Jas nesunku pagaminti, reikia tik truputį laiko ir kantrybės!


Reikės:

Sluoksniuotos tešlos geriau stačiakampio formos (kiekio nesakau, nes skirtingos pakuotės skirtingas svoris)
2-3 obuolių
Mėgiamo džemo (labiau tiks saldesnis, jei obuoliai rūgštūs, aš naudojau figų nes turėjau pradarytą)
Cinamono ir cukraus jei norima
Pusę citrnos sulčių
Šiek tiek miltų
Culraus pudros apibarstymui

Tešlą išimame iš pakuotės ir paliekame atšilti keliolika minučių.
Obuolius pjauname per pusę ir išimame sėklas. Obuolio skūrelę palikau dėl spalvos, bet manau kad visai gerai bus ir nulupus. Susipjaustome obuolius kiek įmanoma ploniau. Obuolių skilteles dėti į dubenį, išspausti citrinos sultis, užpilti vandeniu ir dėti 3 min. į mikrobanginę. Jei obuoliai labai minkšti, tai gali užtekti ir 2,5 kad neištežtų.
Stalviršį pasibarstyti miltais ir tešlą šiek tiek pakočioti. Tešlos stačiakampį pjauti į dvi ar tris juostas, priklausomai nuo dydžio. Šį kart pjoviau kelis į 2 ir kelis į 3 juostas, bet man labiau patiko mažesnės rožytės, tad sekančiu kartu daryčiau siauresnes, mažiau tešlos viduryje, nes didesnėse rožytėse ji buvo šiek tiek kaip ir neiškepus. Kiekvieną juostelę ištepame džemu (jei džemas labai tirštas, dėti į dubenėlį, įpilti truputį vandens ir keliolika sek. pakaitinti mikrobangėje) ir ant tešlos krašto išdėlioti obuolio riekutes.
Apatinį tešlos galą užlenkti ant obuolių ir susukti rožytę. Šiek tiek suspausti šonus ir dėti arba į silikonines keksiukų formeles arba į popierines, taip vien į skardą nedėčiau, nes rožytės gali pasileisti. Jei norima, galima apibarstyti cinamonu, maišytu su cukrumi.
Žemiau foto eiliškumas:

Taip susukti visas rožytes, sudėti į formeles. Orkaitę įkaitinti 200 laipsnių .

Kepti apie 30-45 minutes, stebėkite, kad obuoliukai labai neapdegtų ir tešla būtų iškepusi. Išimti rožytes ir galiausia apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus! Jei valgysit karštas - atsargiai, obuoliai viduj labai karšti!


1 komentaras:

  1. Sveika, sugrįžus ;) Mačius tas rožytes, gražiai atrodo, bet ir skanu, tikiu. Gal kada reikės ir man išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...