2015 m. lapkričio 29 d., sekmadienis
Cannelloni makaronai su špinatais ir rikota
Reikės:
Tikslių porcijų nėra, viską dariau iš tiek, kiek turėjau..
Cannelloni makaronų (apvirti nereikia!)
Indelio rikotos
Nemažos saujos špinatų (manieji buvo šaldyti)
1 kiaušinio
Parmezano sūrio
1 kamuoliuko mozarellos sūrio
Pomidorų pastos
Sultinio
Druskos bei pipirų
Špinatus atitirpdyti (jei šaldyti), nusunkti. Jei šviežūs - nuplauti ir nukarpyti kotelius.
Rikotą ištrinti su kiaušiniu, įtarkuoti šiek tiek parmezano sūrio, sudėti špinatus, paskaninti druska ir pipirais.
Makaronus prikimšti su pasiruoštu mišiniu (patarimas lengviau kimšti su peiliu nei šaukšteliu).
Prikimštus makaronus išdėlioti į indąm pilti sultinio kad beveik apsemtų makaronus, dėti kelis šaukštus pomidorų pastos.
Mozarelos sūrį suplėštyi ir apibarstyti ant makaronų ir galiausiai dar šiek tiek užtarkuoti parmezano sūrio.
Vietoj mocarelos galima naudoti paprastą fermentinį sūrį, bet man asmeniškai skaniau su mozarela.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje, 35-40 minučių, patikrinti su peiliu kada makaronai pilnai iškepę.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą