Aš darau jį taip:
Imu kondensuoto pieno skardinę, pilu į puodą, dedu 3-4 v.š. karčios kakavos, ~120 g. gero sviesto, ir viską maišant ištirpdau kol susijungia į vientisą masę. Leidžiu atvėsti.
Naudoju va tokius petit beurre sausainukus vietoj gaidelio ar selgos. Gaunasi taip pat gerai.
Sausainius sutrupinu į smukesnius gabaliukus, bet ne per daug "miltų", kiekį žiūriu maišant su kondensuotu pienu, kartais reikia pridėti daugiau (bet turbūt ~300-350 g. reikia).
Viską sumaišius sudedu į plastikinį maišelį, formuoju arba dešrą arba tiesiog stačiakampį ir dedu 2-3 valandoms į šaldiklį, ir paskiau per naktį palieku šaldytuve. Kitą dieną pjaunam ir skanaujam.
Šį dar apvoliojau cukraus pudroje ir nupurčiau, kad tikrai atrodytų kaip saliamis.
O kur, jei ne paslaptis, perkate karčiąją kakavą? Nerandu tokios parduotuvėse :(
AtsakytiPanaikintinu ta prasme, karti tai ne ta saldyta vaikiška.
AtsakytiPanaikintiaš gyvenu ne Lietuvoje,tai parduotuvė nieko nesakys, bet net neabejoju kad jų visur yra, tiesiog karčiosios kakavos milteliai.