2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis
Purūs blyneliai su rikota
Ieškote purių, skanių minkštučių blynų recepto? Prašau, štai jie. Šaldytuve stovėjo nesunaudotas rikota indelis, tai kilo mintis išsikepti blynelių.
man gavosi kažkur 15 blynelių turbūt.
Reikės:
Indelio rikotos sūrio (250 g)
2 nedidelių kiaušinių
~90-100 g. miltų
1-2 v.š. cukraus (priklausomai kaip saldžiai mėgstate)
žiupsnelio druskos
Baltymus atskirti nuo trynių, ir trynius išsukti kartu su cukrumi, druska, sudėti rikotos sūrį. Maišant suberti miltus, jų gali reikti daugiau/mažiau, priklausomai nuo kiaušinių. Tešla turi būti tokia labai tirštos grietinės nes dar sudėjus plaktus baltymus ji atsiskies.
Baltymus išplakti iki purumo, ir atsargiai įmaišyti į blynų tešlą.
Labai gerai įkaitinti keptuvę su trupučiu aliejaus, dėti po valgomą šaukštą blynelių tešlos ir apkepti iš abiejų pusių.
Skanaus!Patiekti su mėgiama uogiene, grietine ar ledais.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą