2013 m. liepos 10 d., trečiadienis
Makaronai su rikota
Dvi dienas dariau iš eilės, patiko ir vieni šalti ir kaip garnyras.
Reikia:
Mėgiamų makaronų
Rikotos sūrio
Vyšninių pomidorų
Alyvuogių aliejaus
Šviežių bazilikų (aš pamėgau Graikiškus bazilikus, jie tokie stipresnio kvapo man atrodo)
Druskos, pipirų
Česnako skiltelė
Išsivirti makaronus al dente. Nukošti ir palikti atvėsti.
Rikotos sūrį sumaišyti su išspaustu česnaku. druska, pipirais ir gera sauja smulkintų bazilikų paskaninti alyvuogių aliejumi. Rikotos kiekį pasikoreguoti pagal makaronus. Padažo neturi būti daug, tik kad apsiveltų.
Pomidoriukus pjauti per pusę. Rikotos sūrį sumaišyti su makaronais, sudėti pomidorus ir patiekti.
Makaronai skanu ir kai visiškai atšalę ir kai dar vos šilti, na bent jau mums patiko abu variantai :)
Kitą dieną dariau kaip garnyrą prie šviežių vištienos dešrelių, makaronus sumaišiau dar šiltus.
Makaronų paruošimo idėją radau vienoje iš mano turimų knygų (Vegetarinėje).
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą