Receptas čia, nors recepte vadina "duona", bet čia visiškai nepanašu į ją :) drėgnas, kvapnus, šokoladinis keksas.
Reikės:
225 g. / 360 ml. tarkuotos cukinijos (skystį nusunkiau)
130 g. miltų
45 g. karčiosios kakavos
1/4 a.š. druskos
1/4 a.š. cinamono
120 ml. aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
50 g. šokolado (dėjau su riešutais, juodą)
100 g. rudojo cukraus *
*orig. recepte buvo 100 g. baltojo cukraus + 105 g. rudojo cukraus. Aš visada mažinu, man netrūko, kas gamins - rinkitės kiek dėti :)
Cukiniją nulupti ir smulkia tarka sutarkuoti, nusunkti sultis.
Viename dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Sudėti smulkintą šokoladą.
Kitame inde išplakti kiaušinius, supilti aliejų, cukrų, vanilę ir viską plakti mikseriu kol susijungs kelias minutes. Įmaišyti cukiniją. Viską permaišyti ir palengva pilat ir maišant sumaišyti su sausais produktais.
Permaišyti kol viskas susijungs.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Pilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumo išklotą kekso formą, kepti ~50 min. arba kol medinis pagaliukas patkrinus nesivels. Man iškepė per 50 min.
Atvėsinti ant grotelių. Drėgnas išlieka kelias dienas, galima ir užšaldyti.
O kaip cukinija? Ar jaučiasi? Aš visiškai nemėgstu nei cukinijų, nei baklažanų, bet nėšti pabandyti daržoves saldžiuose pyraguose :)
AtsakytiPanaikintiVisiškai ne. :) Cukinija duoda drėgnumo, bet kai sukepa jos net nesijaučia, nežinočiau, tai tikrai nepasakyčiau, kad ten kažkas yra dar. tik tada būtinai reiktų tarkuoti smulkia tarka, nes normalia burokine tai gali šiek tiek matytis balti gabaliukai, tai psichologiškai bus sunku valgyti, nes matos. aš tarkavau smulkia, tai iš foto kaip matai, nesimato kad yra. ir būtinai palaukti kol atvės,tada susiguli viskas ir lieka tik drėgnumas
AtsakytiPanaikinti