2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

"Daržas" ne darže, arba kitaip - prieskoniai vazonėliuose

Ilgai brendau šiam reikalui, bet kadangi Lietuvoje, namie, turėjom daržą, tai būtų kvailiau nei kvaila, auginti krapus, petražoles ir kitus gardumynus vazonuose. Tiesa, bazilikų namie taip ir neauginom, bet tiesą pasakius, aš jų ir nenaudojau, nes nebuvau atradus kas per gėris jie yr.

Kai kurios sėklytės atkeliavo iš Lt, kai kurios pirktos jau vietoj. Dabar tik laukimas kada viskas suaugs, kada bus galima normaliai vartoti.Nors, jau pipirnė trečią kart naudojama, krapiukus irgi pradėjau vartoti savo gamyboje. Smagu :)
Man daug kas sakė, kad krapai neužaugs. Nežinau, gal ir daugiau neaugs, be to, jų pas mane labai daug vazone, tai jau pradėsiu raut. Kitu kartu kai sodinsiu, bersiu mažiau, tik norėjau daugiau iš kart,sakau ne visi gal sudygs, bet nepasitvirtino ,sudygo daug,tai manau kad visi.

Dar laukia trys loveliai gėlyčių - petunijos, nasturtos ir dar vienos, nežinau pavadinimo, mėlynais žiedeliais, bet ne lobelijos. Kai suaugs ir pražįs, tikiuos,bus graži puošmena langui iš lauko pusės. Laukiu nesulaukiu, ir kasdien tikrinu kiek sudygo :D

O dabar gana plepalų, vaizdinė medžiaga kaip mano daržas atrodė paskutiniomis dienomis :)

Bazilikai


dalis jų jau iškeliavo į kitus indelius, gal prigis.

Krapai


Kai KAS man sakė,kad jie modifikuoti :D tas kai KAS matyt pavydi, kad pati tokių dar neturi :D ir tuoj ji pavydės kaip greit valgysiu bulves su šviežiais krapiukais :P Skonis, beje, tai tikrų krapų :P

Petražolės


Jau pradėjo leisti savo tikruosius garbanotus lapelius :)

Pipirnės trečia partija




Ridikėliai


99 procentai, kad nieko iš jų nebus, bet norėjau pabandyt. Nes jau dabar jie prastėja, ir nemanau,kad ką subrandins žemėse.

Rukola


Irgi nemanau, kad kas užaugs, tokia "nupiepus" atrodo...

Ir salotos, pagrindiniame indelyje ir persodintos kitur.




Lapeliai jau dabar skanūs, tik aišku dar per maži valgymui, nu bet laukiu, o gal kas gero ir išaugs ? :)

Dar laukiu išdygstant aitriąjai paprikai. Ne tiek, kiek dėl vaisių, bet pats medelis gražus. Kol kas dar nesirodo :)

4 komentarai:

  1. kas per daiktas pipirinės tos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu pipirnės - prieskoninis augalas, kuris auga labai lengvai ant vatos ar popierinio rankšluosčio/servetėlis. ir tai puikus vitaminų šaltinis pasibaigus žiemai, o manau ir žiemos metu, tik reikia šviesios vietos.
    aš tai jas dedu beveik visur, kai daugiau paauga tai ir į salotas bendras įmaišau, arba šiaip ant mėsytės, žuvies, sumuštinių, majonezo, kiaušinių, tinka visur :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. gal galetumete skoni jus apibudinti

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hmm, sunku aprašyti, bet tokios sakyčiau kažkas panašaus į rukolą, su specifiniu skoniu, kažkiek į garstyčias neša. Tikrai turi skonį, ne taip, kaip pvz salotos lapas, be specifinio skonio.
    bet nėra nei per aštrios,nei karčios ar dar kokios per. Niu reiktų pabandyt, ir bus aišku, patinka ar ne :)

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...