2010 m. kovo 6 d., šeštadienis

Faršo pyragas su kiaušiniu ir daržovėmis

Kai viena faina forumietė iš SM parodė šitą receptuką, sužavėjo iš kart. Orginalas, berots, paimtas iš rusiško "websaito", nuorodos neturiu, bet dedu savo versiją :)



Taigi, dariau stikliniame nedideliame inde, sunaudojau:

300 g. kiaulienos faršo
200 g jautienos faršo
2 v.š. džiuvėsėlių
1 raudonąjį svogūną
4 kiaušinius
3 v.š. šaldytų žirnelių
Po kelias riekutes žalios, raudonos ir geltonos paprikos
Druska, pipirai mėsai

Visų pirma pasidarome faršą:
Mėsą sumaišome su prieskoniais (druska, pipirais) ir įmušame 1 kiaušinį. Viską gerai išmaišome, tada susipjaustome smulkiai svogūną (tinka ir baltas ,aišku), įmaišome į mėsą. Man pasirodė ji tokia ganėtinai skystoka, tai dar įdėjau pora valgomų šaukštų džiūvesėlių.
Imame indą, naudojau stiklinį apvalų su dangčiu, ir išklojame faršą ant dugno ir padarome sieneles apie 2 cm. storio, kad neliktų tarpų tarp dugno ir sienelių, na priklaso kiek mėsos.

Kai indas "išklotas" pasidarome įdarą: susipjausčiau papriką mažais gabaliukais, kitame inde išplakiau tris kiaušinius su šiek tiek druskos ir pipirų, ir sudėjau visas daržoves. tada visą šitą mišinį pyliau į mėsos viduriuką, dengiau dangtį ir į orkaitę.
Man kepė apie 45 minutes, mano orkaitė dujinė, ir laipsniai nesireguliuoja, tai negaliu pasakyt ant kiek, bet ant karšto :D Ir viskas, kaiušinis pakyla, man reikėjo pradurt vienu momentu tą kiaušininį vidurį, nes prisirinko vandens iš mėsos, ir iš daržovių.
Recepte, kurį mačiau viduj kiaušinio buvo dėti grybai, tai darant pjūvį jie taip gražiai atsipjauna, bet kadangi mes nemėgėjai, tai keičiau daržovėmis.
Tačiau kitą kart dėčiau mažiau, nes pas mane praktiškai nesimatė to kiaušinio įdaro, nors skonio tai nepagadino nei kiek. Viskas įprasta, bet vis kitam pavidale :)
valgėm su ryžiais ir šviežiom salotom (icebergas, pomidoras, agurkas ir likusi paprika).
Kitą kart darant galbūt rinksiuos didesnį indą, kad daugiau to kaiušinio sluoksnio matytųs, tai taip gražiai geltonas būna, ir mažiau daržovių,nes jos visos vandeningos, tai man ganėtinai nemažai skysčio išsiskyrė, kurį nupyliau kepimo metu, bet kai jau sausa paliko,tai buvo gerai. O faršas neišdžiuvo visai, nes visas skystis iš apačios kunkuliavo.
Tai vat, siūlau išbandyt, paprastai bet skaniai! Ir sakyčiau gražiai atrodo.


2 komentarai:

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...