2015 m. sausio 18 d., sekmadienis

Kepta anties krūtinėlė

Rėmiaus čia esančiu receptu
Pagaliau prisiruošiau išbandyti anties krūtinėlę. Ką galiu pasakyt.. aišku, buvo valgoma,ir suvalgyta, bet tai ne visai mano da-da :D 
Tiksliau - man labai patinka patiekalas kiniečių restorane, ten būtent ruošta antiena yra itin skani, minkšta, sultgina ir nesijaučia specifinio skonio, manoji buvo skoniu kitokia, tai nežinau ar tiesiog patirties stoka ar gamybos būdas (greičiausiai abu) tą lėmė, tai namie nebeeksperimentuosiu, bet kartą pabandyt verta.

Reikės:

Anties krūtinėlės
Druskos
Pipirų

Padažui:

~2 v.š. sviesto
Raudonojo svogūno
~100 ml vyno
Keli lapeliai šalavijo ir šakutė čiobrelių
~ 2 v.š. spanguolių ar bruknių uogienės (skaičiau, kad dar tiktų ir aviečių ar raudonųjų serbentų)

Garnyras pasirinktinai, mes valgėme su keptomis ant alyvuogių aliejaus šparaginėmis pupelėmis ir žirneliais, bei bulvių riešutėliais (pirktiniai, bet labai skanūs karšti, traškūs bulvių košės riešutėliai kepti orkaitėj)

Orkaitę įkaitinti iki 230 laipsnių (čia krūtinėlės "pabaigimui" ).

Krūtinėlę nuplauti, gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu įpjauti skūrele išilgai keliose vietose ir iš abiejų pusių įtrinti druska ir pipirais.
Ant karštos ugnies įkaitinti keptuvę (be riebalų!) bent 4 minutes. Krūtinėlę dėti skūra į įkaitusią keptuvę ir nejudinant kepti ~6 minutes. Iš pradžių mėsa bus prikibus, bet kai pradės skirtis riebalai, ji atšoks. po 5-6 minučių krūtinėlę apversti ir vėl nejudinant kepti 5-6 minutes.
Krūtinėlė turi būti minkšta, su traškia skūrele, bet ne sausa.
Baigus kepti keptuvėj, išpilame išsiskyrusius riebalus (jų bus daug, ir nemažai rūks, tad pasiruoškit atsidaryti langus ir ventiliatorių ant max. :) ) ir dedame keptuvę į įkaitintą orkaitę maždaug 8-10 min. Ilgiau nereiktų laikyti, nes mėsa išsausės.
Jei keptuvė, kurioje kepė, negali būti dedama į orkaitę, perdėkite į kepimo indą.
Išėmus krūtinėlę iš orkaitės ją reiktų palikti ant lėkštės prieš tai gerai uždengus folija, dar apie 8-10 min. pailsėti ir susigerti visom sultim.

Kol mėsa "ilsisi" pasiruošti padažą.
Smulkiai susipjaustyti svogūną,šalavijo lapelius susismulkinti, sutrinti čiobrelius, išlydyti sviestą ir viską pakepinti ant keptuvės kol suminkštės, paskaninti druska bei pipirais.
Pilti vyną, permaišyti pakaitinti dar ~3-4 min. dėti uogienč ir dar pakaitinti iki norimo tirštumo.

Pasiruošti likusį garnyrą kol daromas padažas.
Mėsą pjaustyti ~1 cm riekelėmis, patiekti su padažu.
Taip paruošta mėsa išlieka minkšta ir sultinga, kas man pavyko, skūrelė traški.
Antieną turi specifinį skonį, tad arba patinka, arba ne :)
Skanaus, jei kas išbandys!

2 komentarai:

  1. Grange,krūtinėlė labai skani mėsytė,tik prieš kepant keptuvėje reikėjo krūtinėlės odelę keliose vietose įpjauti,tada lengvai išsiskiria riebaliukai,kas liko keptuvėje,nupilti nereikia,tiesiog deti į orkaitę 180c ir kepti apie 10-12 min.Iškepusią palikti pailsėtiLabai skanu su kriaušių bruknių padažu ir vyne virtom kriaušėm...skanių bandymų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o taip, pamiršau paminėti, kad skūrelę reikia įpjauti pati tai pjoviau.
      iš keptuvės aš išpyliau, nes buvo laaabai daug skysčio, bet neišdžiuvo mėsa šiaip, sultinga buvo..

      Panaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...