Recepto idėja iš Čia. Genialumas paprastume, darydavau labai panašiai, bet be rauginto agurkėlio, o pasirodo čia jis duoda visą cinkelį! Vienas mūsų paskutinių metu labai dažnai gamintų patiekalų.
Reikės:
~ 600 g. jautienos (ar kita mėsa pasirinktinai)
2 morkų
2 svogūnų
1 rauginto agurko
Mėgiamų prieskonių mėsai
Pomidorų pastos
Garstyčių šaukštelio
Majonezo šaukšto
Trupučio grietinės
Miltų
Jautieną supjaustyti juostelėmis,sumaišyti su pasirinktinais prieskoniais įdėti šaukštą
majonezo ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Mėsą apkepinti keptuvėje, po to sudėti į puodą (aš darau visada ketaus puode, pastebėjau, kad mėsa būna žymiai minkštesnė, ir tada jau darau tam pačiam, nebereikia perdėti), įpilti vandens ir
troškinti. Kol mėsa troškinasi sutarkuoti morkas ir žiedais supjaustyti
svogūnus. Juos pakepinti keptuvėje, kol suminkštės ir sudėti į puodą su
mėsa. Jei skystis išgaruoja, dar galima pripilti, ir palikti troškintis maždaug pusvalandį.
Po pusvalandžio nusemti truputį skysčio nuo troškinamos mėsos, dėti grietinę, pomidorų pastą ir šiek tiek garstyčių. Įmaišyti
šaukštą miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išmaišyti ir supilti į
puodą su mėsa bei daržovėmis, viską gerai išmaišyti.
Agurkėlį sutarkuoti ir taip pat sudėti į puodą, viską dar šiek tiek patroškinti kad persiduotų agurko skonis.
Patiekti tinka su bulvių koše ar tagliatelle makaronais.
2014 m. kovo 21 d., penktadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą