2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Tortas Snickers

Receptas iš čia nors turbūt nemaža dalis blogeriečių jį turi... :)

Padariau copy - paste su keliais pataisymais, nes viskas kaip ir tas pats, labai tingisi perrašinėt.....

Reikės:

Karameliniams biskvitams:

2 kiaušiniai
330 g. miltų
200 g. cukraus (dėjau kiek mažiau)
200 g “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno - skardines kond. pieno sudėti į puodą su vandeniu, kad apsemtų daugiau nei pusę, ir virti apie 2-2,5 val. atvėsinti ir turime rududu)
220 ml. grietinės
1 a.š. nugesintos sodos

Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis. Arba kitas variantas - kaip ir aš dariau, masę padalinti į dvi dalis ir kepti per du kartus ir tereiks pjauti tik per pusę, man taip buvo paprasčiau.

Šokoladinis pertepimas:
100-150 g. juodo šokolado
50 ml. pieno

Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies kol susijungs viskas į vieną masę.

Grietinėlės kremas:
400 g. plakamos grietinėlės
2 valg.š. cukraus

gerai aštaldytą grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.

Sviestinis kremas:
270 g. “Rududu”
100 g. sviesto, kambario temperatūros
100 g. pakepintų žemės riešutų

“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti. Riešutus palikau dar ne visai susmulkintus iki miltų, tai valgant tortą buvo ką pakramtyt. Jei daryčiau dar kartą, smulkinčiau smulkiau. Man asmeniškai taip labiau patiktų.

Karamelinis ganašas:
5 valg.š. cukraus
2 valg.š. vandens
250 ml plakamos grietinėlės

Cukrų sumaišyti su vandeniu ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir virti, kol paruduos cukrus (tai gali užtrukti). Nuimti nuo ugnies ir po vieną šaukšą sudėti grietinėlę, vis maišant. Gautą masę gerai atšaldyti ir išplakti.


Karamelinis ganašas man nesigavo, todėl apie jį nekomentuosiu nieko. Vietoj to pakaitinau šiek tiek rududu ir sumaišiau su plakta grietinėle ir aptepiau visą tortą.

Torto surinkimas:

Į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį arba sirupu iš vandens ir cukraus, arba pasirinktinai kažkuo kitu. Aš laisčiau su stipria kava, man labai patiko. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Ant viršaus uždėti paskutinį, ketvirtą biskvito lakštą. Jį aptepti karameliniu ganašu (arba grietinėle).
Papuošti tortą ir dėti į šaldytuvą min. parai.
Skaniausias jis trečią ketvirtą dieną, kai viskas susigeria, susiguli...


Iš foto matosi, kad mano vienas sluoksnis biskvito buvo gan storas, ir jį mažiau laisčiau, pabijojau, kad jau viskas nučiuos, nes biskvitai apatiniai buvo šlapi, dar kremai. Bet be reikalo, nes jis ir paliko sausesnis. O tie kur daugiau sulieti labai patiko, tas saldumas, kavos kartumas...

Skanaus!


p.s. prieš darant tortą skaičiau visokiausių atsiliepimų, daug liaupsių... tai visada tikies kažkokio WOWOWOwwww.... na skanus, toks turtingas skoniu tortas, sakyčiau... be manęs valgė dar 5 žmonės, tai ar iš mandagumo, ar tikrai patiko, bet visi sakė super deliciuos :D bet antrą kart aš jo nedaryčiau. Ir dėl to, kad begalė tortų išbandyt, ir dėl to, kad iki šiol buvo kas patiko ir labiau (pvz. juodasis miškas, ar žozefina ar tas pats paprastas medutis...). Gal dėl to, kad nesu rududu fanė... karamelė ir ne number 1 man, tai sakyčiau šitie faktoriai sužaidė savo. BET, kam patinka snickers šokoladas (nors tiesą pasakius man nelabai čia ir priminė, apart riešutų ir karamelės sluoksnis), kam patinka rududu ir plius dar kepinti riešutai, tai sakyčiau turėtų būti idealus tortas!
Pabandyti verta, kad turėtumėt savo nuomonę :)

3 komentarai:

  1. Atrodo gundančiai skaniai!!
    Super, o kažkas sakė, kad tortų daryt nemoka :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Linut !
    nemoku nemoku aš tų tortų, tiksliau stengiuos nedaryt;.. nes gi nesveika, nu :D
    bet va laukia vienas rytoj jau...
    tau jis patiktų, žinant, kad esi kokosų fanė....

    AtsakytiPanaikinti
  3. ojei... seiles burnoje nesilaiko :DDD

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...