2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Pica su tunu

Receptas iš ne lietuviškos knygos "Uit de oven".


Ši pica kitokia nei Oliverio, storesnė (na storumas, aišku, priklauso kaip iškočioji), bet spec. norėjau storesnės, minkštesnės su traškiu pakraščiuku.
Su tunu dariau pirmą kart, ir tikrai ne paskutinį, patiko labai labai! TIk kitu kartu dėčiau daugiau aštrumo, žinosiu...

Picos pagrindui reikės:

450 g. miltų
7 g. sausų mielių
1 a.š. cukraus
žiupsnelio druskos
6 v.š. alyvuogių aliejaus
250 ml. šilto vandens

Picos "topingui" reikės:


Koncervuoto tuno skardinės (naudojau aliejuje)
Saulėje džiovintų pomidorų
Tarkuoto sūrio
Šviežių pomidorų
Prieskonių picai (naudojau provanso)
Druskos, pipirų

Persijoti miltus į indą, sumaišyti su mielėmis, cukrumi bei druska, alyvuogių aliejumi bei vandeniu, suminkyti tešlą, bus gana kibi, bet pakilus minkysis gerai. Uždengti dubenį ir palikti šiltai pakilti.
Pakilusią tešlą iškočioti, jei labai kimba, pabarstyti miltais, suformuoti norimą formą picai (aš dariau stačiakampėje formoje, tai tiesiog dariau stačiakampę pagal skardelės dydį) ir dar palikti pakilti apie 10 min.

Kadangi naudojau tuną aliejuje, jį nusunkiau, tai picos aliejumi nebetepiau. Išdėliojau tuną, apibarsčiau druska bei pipirais (kitu kartu berčiau daugiau, arba aštriau ko nors), sukarpiau kelis dž. pomidorus, užbarsčiau sūrio ir sudėliojau pomidoro riekutes, bei apibarsčiau provanso prieskoniais.
Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...