2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

Apple crumble



Nors ne visai "crumble", paprastesnis variantas. :)

Reikės:

4-5 obuolių
3 v.š. cukraus
1 v.š. cinamono
1 v.š. sviesto
Apibarstymui:
Apie 100 g. sviesto
Priklausomai kaip saldžiai norima, cukraus
Ir miltų (dėjau žiūrėdama į masę, tikslaus kiekio nepasakysiu)

Susipjaustyti obuolius riekelėmis, ir iškloti indo dugną, kuriame keps. Apibarstyti cukrumi, maišytu su cinamonu ir apdėlioti ma-žais gabaliukais 1 v.š. sviesto. Sviestas padės susidaryti skaniam padažui ant obuolių.
Į kitą indą dėti sviestą, geriausiai tik iš šaldytuvo, nes minkštas tirps ir neišeis daryt trupinių, berti cukrų ir pradžiai kelis valgomus šaukštus miltų ir rankom minkyti tešlą, kol nekibs prie rankų, ir pataps tarsi duonos trupiniai. Žiūrėti, kad sviestas nekibtų, kiek reikia pridėti miltų. Kartais skaniau kai gabaliukai didesni, dar pridedu avižinių dribsnių, bet šį kart dariau smulkiai, ir gavosi tarsi rupūs miltai.
Viską gerai padengiau ant obuolių ir kepiau apie 30 min. 180 laipnsių orkaitėje.
Skaniausiai su ledais, bet mes ragavome tiesiog taip :)

3 komentarai:

  1. tik crumble crumble visur ... oi pavydziu... bet zinai, ziuriu jog tu vel pasikeitus savo blogo veida :)) geda, kad taip seniai neilindus buvau (: bet vistiek pagalvoju apie tave :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aiktu, cia as keiciu 101 karta jau ir nusibodo, supykus jauciu istrinsiu viska.....
    nes negerai gaunas su foto, labai istempia ant raidziu, arba dar kas nepatinka. nerandu nieko ko noriu, ir is vis kazko jis mane erzina... ne taip viskas gaunas kaip norejau :d nu aisku reikia ir su foto pasistengt ir t.t. ale.. ir tu receptu nebededu, nes arba nedarau nieko naujo, arba jei darau, pamirstu apie fotografavima.
    nu zodziu juodas dryzis dabar :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. buna gi dienu kaip tycia :))
    man kaip po atostogu gryzau, tai niekas irgi nesiseke ... depresija eme, bet va nenuleidau ranku ir isivaziavau ;) tad kad nebuk sau pati per daug kritiska!

    P.S. O zuvytes irigi fainos ♥

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...