Paprastai avieną darau dviem būdais - orkaitėje su salierų bei pomidorų padažu, arba ant grill keptuvės. Taigi, šį kartą buvo paprastai ant grill keptuvės.
Reikės:
Avienos norimos dalies (aš naudojau su kaulu)
Raudono vyno (priklausomai nuo avienos kiekio, bet ne daugiau pusę stiklinės)
Druskos
Pipirų
Rozmarino
Raudonėlio
Šviežių bulvių bei mėgiamių daržovių garnyrui
Pirmiausiai pasimarinavau avieną, į dubenį sudėjau nuplautą mėsą, gausiai apibarsčiau raudonėlio bei rozmarino prieskoniais, taip pat druska bei pipirais, ir viską apipyliau raudonu vynu, ir leidau pastovėti apie 3 val.
Kol virė šviežios bulvės, įkaitinau grill keptuvę ir gerai apkepinau avienos gabaliukus iš abiejų pusių.
Mėsa iškepa ganėtinai greitai, vidus lieka minkštas ir sultingas.
Garnyrui dar pjausčiau šviežio agurko, pomidoro gabaliukus,bei morkų riekutes.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą