2010 m. gegužės 1 d., šeštadienis

Vištiena su basmati ryžiais kokosų piene



Pietūs eiliniai ir paprasti, bet priežastis dėl ko dėjau receptą - šiek tiek kitaip ruošti ryžiai.

Reikės:
Vištienos kulšelių (ar kitos dalies)
Basmati ryžių (viriau iš vis 250 g)
Kokosų pieno (100 ml)
Prieskonių vištienai - naudojau spec mišinį, plius driuska, pipirai, šiek tiek baziliko, alyvuogių aliejaus šlakelis ir šlakelis balazmiko acto

Garnyrui: tarkuotos morkos su česnaku ir lengvu majonezu.

Pasiruošiau prieskonius vištienai: viską sumaišiau indelyje, ir ištryniau gerai vištieną. palaikiau apie 15 min, ir kepiau orakitėje apie 35 min.
Pasiruošiau garnyrą ir viriau ryžius.
Manieji buvo maišeliuose, bet aš juos praplėšiau.
Į verdantį vandenį dėjau šiek tiek druskos, ir sudėjau ryžius. Virti pagal nurodytą laiką, mano atveju buvo 10 min. Visai į pabaigą nukošiau vandenį beveik visą, ir supyliau kokosų pieną.Tada reikia nuimti dangtį, ir intensyviai maišyti, bet ryžių nepervirti, nes bus košė. Pavirti kai jau visai nebelieka skysčio, ir pienas susigėręs į ryžius. Kai išvirs, dar uždengti dangtį ir palikti kelioms min.
Kokosų pienas suteikia ryžiams tokį įdomų skonį, man tai labai patiko, maniškiui nelabai.
Moteris, kuri man pasakojo apie tą receptą, ir kur ragavau pirmą kartą (Saudo Arabijoj ganėtinai dažnai taip daro), tai dar dėjo migdolų riešutų irgi visai jau į pabaigą. Su visa skūrele, neluptų. Irgi buvo skanu, ir ypač tiko su vištiena, manau su žuvim taip pat būtų skanu :)




Ryžius papuošiau baziliko lapeliais iš savo "daržo"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...