2016 m. sausio 2 d., šeštadienis
Maltos mėsos ruliadas su špinatų įdaru
Reikės:
~500 g maltos mėsos (aš naudojau jautienos ir šiek tiek kiaulienos faršo)
1 kiaušinio
Prieskonių maltai mėsai
Druskos
Pipirų
2 v.š. tarkuoto parmezano sūrio
2 v.š. džiuvesėlių
Indelio rikotos sūrio (200 g)
~400 g špinatų, šaldytų arba šviežių
Rūytos šoninės juostelių (aš sunaudojau 4 pakučius)
Ryžių ar kito mėgiamo garnyro patiekimui
Pirmiausiai pasiruošti mėsą: faršą suminkyti su prieskoniais, mušti kiaušinį, berti tarkuotą sūrį ir džiūvėsius. Viską gerai išminkyti.
Rikotą sudėti į dubenį, paskaninti druska bei šv. maltais pipirais. Jei špinatai šaldyti, juos šiek tiek atitirpinti, sudėti į švarų rankšluostį ir kiek įmanoma išsunkti vandenį.Gausis toks vienas didelis "gumbas", ji kiek įmanoma smulkiau susipjaustyti peiliu.
Jei špinatai šviežūs, susikapoti juos ir berti į rikotos sūrį.
viską gerai išmaišyti, galima permaišyti ir blenderiu, kad gautųsi vientisa masė.
Pasiruošti kepimo skardą, ją iškloti aliumino folija. Ant jos idėlioti viena šalia kitos šoninės juosteles ir paskirstyti faršą maždaug stačiakampio formos paliekant neuždengtą šoninę iš visų šonų. Ant viršaus sudėti pasiruoštą špinatų masę ir atsargiai prilaikant viską susukti į ruliadą. Jei trūksta, dar apdėlioti šoninės juostelėmis, galutinis variantas turi gautis kažkas tokio:
Kepti įkaitintoje orkaitėje (180-190 laipsnių) pirmas 30 minučių, tada ruliadą galima apsukti, kad gražiai apkeptų kitas šonas ir dar kepti apie 20-25 minutes priklausomai nuo viso susukto ruliado dydžio. Būtinai stebėkite pagal savo orkaitę.
Patiekti į lėkštę su pasirinktu garnyru.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Niam kaaaaaaip skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiŽinok ir buvo skanu! Man ir šaltas patiko, tik labai didelis gavos tai 3 dienas valgėm..
Panaikinti